Kia Ceed 2011 - homokineticki zglob

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StreetRacerCA
    CBC Senator
    • 11.06.2006
    • 238
    • Čačak
    • Škoda Fabia II 1.6 TNG

Kia Ceed 2011 - homokineticki zglob

drugari,
    problematika je sledeca - homokineticki zglob (spoljnji) na Ceed-u se nemere zameniti - menja se kompletna poluosovina. Operacija nabavke novih je papreno skupa.
    Zna li neko gde se mogu iskopati polovne kompletne poluosovine kod nas, ili model kinetickog (ili cele poluosovine) sa nekog drugog vozila, a da pasuje za Ceed-a. Da dodam u pitanju su 1.4 verzije, sa 90 i 109 ks.
    Unapred hvala
    Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

• boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Zar ne vazi garancija od 7 godina,ili su ti delovi izuzeti od garantnog roka?

Comment

• strela75
      CBC Član
      • 02.07.2008
      • 64
      • Krnjaca

Originally posted by StreetRacerCA View Post
      drugari,
      problematika je sledeca - homokineticki zglob (spoljnji) na Ceed-u se nemere zameniti - menja se kompletna poluosovina. Operacija nabavke novih je papreno skupa.
      Zna li neko gde se mogu iskopati polovne kompletne poluosovine kod nas, ili model kinetickog (ili cele poluosovine) sa nekog drugog vozila, a da pasuje za Ceed-a. Da dodam u pitanju su 1.4 verzije, sa 90 i 109 ks.
      Unapred hvala
      Pe*eri iz ************* su svojevremeno i meni za KIA Pride pokusali da uvale kompetnu poluosovinu uz homokineticki zglob (226 evra, secam se kao danas). Srecom pa je tu bila Auto FORMA, pa se ustedi 150 evra (a auto je bila prepakovana Mazda 121, koja nije imala homokineticki izjedna, mada su zvanicni tvrdili da ima).

Mozes da pitas ove iz FORME, ali posto je noviji auto,...
      Code:
      [URL="http://www.formaac.com/servis.html"]www.formaac.com/servis.html[/URL]
      Pozdrav.
      Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ja petar petrovic sa prebivalistem u: i brojem telefona: izjavljujem da su u tom i tom servisu svi gejevi. pri tome ne mislim na seksualnu orijentaciju vec na karakternu osobinu.

Tako treba da glasi pocetak posta.

A inace, mislim da sve jedan noviji bmw ima samo komplet, osovinu i zglob, nema posebno. Tako da, nije to tako neobicno.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

nije problem zameniti kineticki zglob ako postoji i prodaje se kao rezervni deo. u slucaju kie ceed prodaje se samo poluosovina.to nije nista neobicno kod francuza je tako unazad 30 godina pa se niko nebuni. poluosovina za ovu kiju indeticna je od hunday i 30 . zglob proizvodi firma spidan i lobro.

Comment

• StreetRacerCA
            CBC Senator
            • 11.06.2006
            • 238
            • Čačak
            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

da, ali par kosta 150.000 dinara... e u tome je problem. da je to 200-300 eur za par, nije problem. pogotovo kada je to problem na 5-6 automobila.
            Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• vladaomega
              CBC Senator XXL
              • 11.10.2010
              • 484
              • beograd

samo zglob do tocka kosta oko 200eur spidan 24731 a ni to nije jeftino.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

a garancija?
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Pošto čovek pominjue 5-6 komada rekao bih da je firma a u garanciji bih rekao da ima ograničenje za nekoliko tisuća kilometara, lupam i pretpostaljam da je firma preterala tih nekoliko tisuća kilometara čim su zglobovi pocrkali
                  Uglavnom, razočarat sam cenom a auto mi se baš svidjao izgledom i performansama da sam se zamalo zaleteo
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sasha015
                    CBC Veteran
                    • 29.02.2008
                    • 153
                    • LOznica
                    • Hyundai i-20

Originally posted by boban1982 View Post
                    Zar ne vazi garancija od 7 godina,ili su ti delovi izuzeti od garantnog roka?
                    Verovatno vozila ili vozilo nije u garanciji iz nekog razloga....

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

400+ km svaki dan?

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

Kod korejanaca vazi pravilo da velikim slovima pise koliko je godina garancija a malim slovima poduzi spisak sta nespada u garanciju. ko uopste cita mala slova dok se auto nepokvari?

Comment

• strela75
                          CBC Član
                          • 02.07.2008
                          • 64
                          • Krnjaca

Originally posted by Chubbs View Post
                          ja petar petrovic sa prebivalistem u: i brojem telefona: izjavljujem da su u tom i tom servisu svi gejevi. pri tome ne mislim na seksualnu orijentaciju vec na karakternu osobinu.

Tako treba da glasi pocetak posta.

A inace, mislim da sve jedan noviji bmw ima samo komplet, osovinu i zglob, nema posebno. Tako da, nije to tako neobicno.

Toliko im se ljudi pokenjalo na glavu da odlicno znaju sta su. Ali uvek ima neobavestenih / novih. A sve sto sam njima mislio, sam im rekao u lice (kad sam imao posla sa istima) i zaboravio da postoje, dok me ovaj post ne podseti. Tako da se Chubbs ne sekiraj. Cak sam mislio da napisem mail KIA grupaciji, ali sam odustao, posto sam uzeo drugi auto, koji sam planirao dalje da koristim. KIA je ostala kod mene jos godinu i po i od tada, nikad vise KIA u Srbiji.

Pozdrav.
                          Kad svi misle isto - znači, niko ne misli mnogo.

Comment

• kalimero1
                            CBC Senator XXL
                            • 01.11.2010
                            • 318
                            • zagreb
                            • c5

ako se sjetim sutra ču ti pogledat kod jednog trgovca u hr.inače prije dosta godina su i mene htjeli tako zavaljat za prajdicu.
                            ako se zglob skida normalnim postupkom vjerovatno se može kupiti kao rez.dio.

Comment

• kalimero1
                              CBC Senator XXL
                              • 01.11.2010
                              • 318
                              • zagreb
                              • c5

kako izgleda nemaš sreče koliko sam se raspitao idu samo komplet.

Comment

Working...
                              X