Vec neko vreme imam problma sa kvacilom, radilo je OK nekih godinu dana i ako je malo pustalo ulje, i kad se konacno desilo da je potrosio sve, dospem ti ja punu bocicu i teraj dalje, samo sto je ovaj put trajalo mesec dana, pa 15, i tako dok mi pola bocice nije potrosio za jedno 10 stiskanja kvacila... Trazio sam gumice posto je cilindar skup, bar meni trenutno...
I nigde ih kod mene nisam nasao. Jutros sam skinuo cilindar, radi se o donjem, pomocnom, onom na menjacu, i razvalim ga. Iz nutra je bio prljav, kao da se nesto uhvatilo na zidove. Uzem malo vodene smirgle i lepo ja to ocistim, ispoliram itd... ima i ostecenja u vidu nekih risova ali tu ide samo aluminijumski klip, gumica ne ide. Uglavnom sve ja to lepo ocistim, sastavim, sipam novo ulje, izluftiram i ono radi, za sad ne curi ulje, ali je kvacilo visoko, mogu da ga stisnem do pola i da saltam bez problema. Ali i nije bas na vrhu, ne proklizava itd...
E sad interesuje me da li se moze kako to udesiti, posto je ranije bilo malo nize, mozda zato sto uvek uvuce malo vazduha tu gde je ulje curilo??? Znaci da li se moze stelovati kao kad je u pitanju sajla?
Kvacilo, korpa i druk su menjani pre 20k km...

E sad interesuje me da li se moze kako to udesiti, posto je ranije bilo malo nize, mozda zato sto uvek uvuce malo vazduha tu gde je ulje curilo??? Znaci da li se moze stelovati kao kad je u pitanju sajla?
Kvacilo, korpa i druk su menjani pre 20k km...
Comment