Resih da obradim diskove i posle obrade sam primetio da mi levi disk neravnomerno istrosen. Da pokusam da objasnim preciznije - diskovi su ventilirajuci i sa leve i desne strane kanala za ventilaciju su dva prstena (ili posebna diska spojena rebrima za ventilaciju) po kojima klize plocice. E sad unutrasnji prsten levog diska na kome naleze kociona plocica koja je nakacena za klip je debljine 5.3mm a spoljasnji prsten je debljine 7.7mm. Ukupna debljina diska je 22.8mm sto je po autodati jos za upotrebu (21mm min).
I sa desnim diskom je stvar slicna samo mnogo blaza - razlika izmedju unutrasnjeg i spoljasnjeg prstena je 0.6mm.
Mene brine ova nejednaka istrosenost jer je ova unutrasnja strana 2.4 mm tanja od spoljasnje - da li tu postoji dozvoljeno odstupanje (ili dozvoljen minimum svakog prstena) izmedju debljina kocionih prstenova - staza ili je bitna samo ukupna debljina celog diska?
U pitanju je Opel Astra G 1.4 16v karavan.
I sa desnim diskom je stvar slicna samo mnogo blaza - razlika izmedju unutrasnjeg i spoljasnjeg prstena je 0.6mm.
Mene brine ova nejednaka istrosenost jer je ova unutrasnja strana 2.4 mm tanja od spoljasnje - da li tu postoji dozvoljeno odstupanje (ili dozvoljen minimum svakog prstena) izmedju debljina kocionih prstenova - staza ili je bitna samo ukupna debljina celog diska?
U pitanju je Opel Astra G 1.4 16v karavan.
Comment