Gde mogu da proverim amortizere kod nas mislim na sok test? I koje mi predlazete da stavim u Punta (fabricke ili neke druge) da bude mekan u voznji? Sta mislite o Monro?
Provera amortizera
Collapse
X
-
Mislim da su dobri i pristupacni, a besplatnu proveru amortizera mozes izvrsiti u Beogumi kod ade ciganlijeTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
-
-
Centar Boban, provera amortizera, kocnica i trapova - 500 dinara.
Amortizeri za Tipa, ne verujem da je puno drugacija cena za Punta - AP Sport, Monroe gasni - 3500din/komad, prednji.
Comment
-
-
blago vama! meni je po komatu oko 7200 dinara za kosookogSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Monroe Sensatrac (ako imaju zaostalo na lageru) < Euro Auto u Vojvode Stepe, nekih 300ak metara kad krenes da se penjes od autokomande, sa desne strane, videces reklamu... tamo ti je najjeftinije...2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
Comment
-
-
tamo je mozda najjeftinije kod nas, ali je inace zestoko skupo.
udaraju po usima.
cak mi je gazda nudio neki kao extra popust od 15% i opet je cena bila vrlo zestoka prema ponudi van zemlje.
na kraju sam se snabdeo iz inostranstva, razlika cene je nekih 400%.
dobro da se nisam zaleteo na trgovacki "popust"
za sada nekih 8.000km Monroe jos nisu crkli, videcemo koliko ce izdrzati.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Postoje li neki, recimo Monroe, gasni amortizeri za Yuga, naravno da su tvrdji i kvalitetniji od standardnih?
Comment
-
-
[quote="M-power"]Mislim da su dobri i pristupacni, a besplatnu proveru amortizera mozes izvrsiti u Beogumi kod ade ciganlije[/quote
ako moze da mi samo objasnis kako to u Beogumi proveravaju za dzabe amortizere imaju neki uredjej ili od oka, bio bi ti zahvalan da mi objasnis.nista meni ovde nije jasno
Comment
-
-
Re: Provera amortizera
"Zenomobil"Peug206, od pre par dana poceo da povremeno lupka u zadnjem trapu.
Prvo je bilo shkripuckanje, a sada povremen tup zvuk. Npr. samo kada se prelazi preko lezeceg,
i zvuk je skoro identican kao kada prelazite preko shahta (klik-klak).
Bio sam kod trapadzije, i on sumnja na torziju...hm, iskreno se nadam da nije to,
jer auto skoro nikad nije opterecivan i presao je tek 83.000km.
Posavetovao me da ipak prvo odem na test amortizera, i to sam jutros odradio (btw., 800din. u AC Boban).
E sad, evo rezultata testa.
Zadnji desni amortizer je najlosiji (58%), a nekako i iz tog pravca i dopire lupkanje,
dok je zadnji levi amortizer 65%.
Oba prednja su skoro identicna (levi 74%, desni 76%).
Moje pitanje je, da li bi neko meni (laiku) "procitao" rezultate ispitivanja kocnica?
Bode mi oci rezultat ispitivanja kocnica na zadnjoj osovini s desne strane (ujedno i rucna kocnica).
Naime, rekli su mi da su kocnice "odlicne"
a ni amortizere ne moram jos da menjam, dok ne padne ispod 50%.
Ok, ako su kocnice u redu, da li je zbog tog loshijeg zadnjeg-desnog amortizera, vrednost otpora kotrljanja
po zadnjem-desnom tocku manja od otpora kotrljanja po zadnjem-levom?
Ako sam se "izlupetao"...shta cu, spreman sam da isto naucim
i da ne mesam "babe i zabe"
Hvala unapred svima.
Comment
-
Comment