Otezao volan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djolee
    CBC Veteran
    • 03.04.2006
    • 160
    • Nis

Otezao volan

U pitanju je Sierra,2.0 dohc '92. godiste sa servom.

Kada sam uzeo auto aprila volan je bio mek,motao se maltene jednim prstom,ali je vremenom postajao tezi i tezi. Sad vec treba da se ulozi posten trud da bi se oktenuo,mada i dalje moze da se vozi,nije kao kad je ugasen motor.

Trap je dobar,silen blokovi,ramena,spone,letva nema lufta,niti curi,ulje u posudi ne mrda od kako je auto kod mene,mada je dosta tamne boje.
    Sumnjao sam na solje amortizera jer jedino to mi nije bilo pristupacno za pregled,a i trese auto kad se koci,pa mislio da je do njih.
    Danas podigao auto,otkacio obe spone,zakrenem rukom amortizer,okrece se relativno lako,ne bas sam od sebe,ali nema nekog zapinjanja.
    Okrenem volan sa tako otkacenim sponama i ugasenim motorom,i ide tesko sto je i ocekivati za servo kad ne radi motor. Upalim motor,primeti se neka razlika,ali ne velika,i dalje treba solidno da se zapne.
    Ne cuju se neki cudni zvuci,osim onog zujanja pumpe kad se volan otera u krajnji polozaj. Ulje u posudi bucka pomalo,mada se cini da je ranije buckalo mnogo jace.
    Auto pre mene nije vozen jedne dve godine,ako to ima neke veze.
    PK kais je nov,stavljen pre neki dan,da eleminisemo njega odmah
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Sa dignutim autom i otpuštenim točkovima (spone) volan treba da se lako vrti bez obzira što je servo. Imaš neki problem sa letvom volana.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Djolee
      CBC Veteran
      • 03.04.2006
      • 160
      • Nis

Palo mi na pamet da nije ostala suva,tj nepodmazana. Mislim da na ovaj deo u kom nema servo ulja.
      Ovako nema lufta uopste,ne znam sta bi drugo moglo da joj bude. Nije cackana nista od kad je kod mene.

E da,malopre obratih paznju,cuje se pumpa kad se mota volan,dosta manje nego kad se smota pun,ali se cuje.
      motor bio na leru,ako ima neke veze....

Comment

Working...
      X