Pa, dobro sta si uzeo? Sva 4 diska? Koiliki im je promer? Novo, polovno? Proizvodjac?
Samo prednje, sve komplet skinuto sa Tipa 2.0 16V stranca (valjda 284mm promer, ne setih se da izmerim). Klesta su girling, diskovi su isto polovni, za prvo vreme, jer je sve skinuto u paketu, a potroseni su oko 1mm i po njima ima sitne rdje na nekim mestima zbog vode, spada pod rukom. Plocice cu da promenim pre ugradnje.
Evo svega toga:
E sad... Lik koji mi je to prodao mi je rekao da je on sam to isto radio nekada na svom Tipu (posto se inace bavi tim delovima za italijane), i da pored klesta i nosaca klesta moraju i glavcine da se uzmu, jer ne moze na moje da naidje ovo novo. Rece mi da je ona rupa u sredini, gde nailazi kraj osovine (nazubljeni deo) veceg precnika nego kod mene sada (na tren. glavcinama), i da zbog toga moram da je zamenim sa tim sredisnjim delom sa mojih sadasnjih glavcina koje su sada na kolima... Konfuzno...
Da li pricas o glavcinama ili o rukvacu tocka? Glavcina je okrugli deo koji je unutra nazubljen za homokineticki. Na njoj su cetiri supe za srafove tockova i dva mala srafa koja drze disk.
Rukavac tocka je deo u kome je lezaj (a u lezaju glavcina) i on se vezuje na amortizer, sponu i oscilujuce rame.
Jedino mi je to logicno. A posto vidim da si kupio to, zameni sve u kompletu i sigurno necesi mati problema.
284 su diskovi.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Comment