Neka administratori premeste ako nije za ovaj deo foruma. Imam tocak copavac r15 115/70, medjutim mesto u autu na kome bi mogo da ga stavim da mi ne stoji u gepeku je uze u precniku za oko 2 do najvise 3 cm pa bi tocak mogo da stane ukoliko bi ispustio vazduh iz gume mozda ne moram do kraja ali bi bila ako je ispustim malo spljostena na dva kraja. Mene zanima posto se radi o rezervnom tocku (koji mi ako ikad zatreba treba samo prvog vulkanizera) mogu li ovako ostetiti gumu ukolio bi ostala spljostene na krajevima (ne toliko da udara u sam celik ivice felne
), jedino mi pada na pamet da je tako s vremena na vreme rotiram, da ne bude samo na jednom mestu tako pritisnuta. Imam pumpu koju bi iskoristio u slucaju da mi zatreba rezervni pa bi je dopumpao na licu mesta. Mislim da se premazuje necim ivica felne pre nego se postavi guma valjda da bolje dihtuje guma i felna ali se ona odmah pumpa pa me i to zanima ukoliko bi u potpunosti ispustio vazduh iz rezervnog da li bi mogo istu da koristim odnosno napumpam ili ipak mora da ima neki pritisak u copavcu (ne znam da li copavac ima unutrasnju ili se radi o tubeles gumi). Hvala.

Comment