Preporuka proizvodjaca za moj auto je 5,5 r15 , tesko je naci ove felne nasao sam sa oznakom 6j pa me zanima mogu li da se postave ili je to sto ne treba da razmatram. Zanima me mogu li gume 175/60R15 na felnama na kojima stoji oznaka 6j.
razlika u felnama 5,5 i 6j
Collapse
X
-
Hvala b_samardzic felne koje bi da kupim imaju oznaku et 38 , moje trenutne felne na kojima su zimske gume imaju et 34 , nisam imamo nikakvih problema sa ovim a ne znam posoto na raznim sajtovima uglavnom stoji za taj et kod mog auta 35 pa do cinimi se 42. Inace na starim felnama je 5,5 j, e sad ne mogu ove da nadjem, a zanima me posto imam gume dimenzija 175/60/15 mogu li one da idu na ove 6j 38t koje bi da pazarim ili to ne treba da radim jer ne odgovaraju mom autu. Inace auto je audi a2. Nigde nema nekako zvanicni sajt na kom bi nasao ovo sto trazim.
Comment
-
-
Na 6J je standardna (i fabrička) širina gume 195 a po meni bi bilo idealno 205. Inače može i 185. Ako na tu širinu felne staviš 175 gumu biće "zaokružena", previše izbočena a onda se lako ošteti sa strane na udarne rupe, ivičnjake i drugo što eventualno može da se nađe na putu. Kamen, cigla...neko parče lima. A taj trocifreni broj na gumi bi trebao da bude širina gaznog dela gume u mm a to u praksi nema, uvek je manje pa je još više izraženo ako je guma uža od felne. Ja to ne preporučujem al nekom se baš tako sviđa. Moj savet je traži uže felne ili šire gume.
Послато са GT-S7582 уз помоћ Тапатока
Comment
-
Comment