Nikako nemoj da uzimas razlicite amortizere za auto. Uzmi sve iste i ako ti je bitna udobna voznja, onda uljani. Mada sam isti savet dao prijatelju, a on me nije poslusao i napred stavio gasne, a pozadi uljane i auto mu se dosta dobro ponasa a i udoban je!!!! U pitanji je Passat '99 2.0!!!!
KYB amortizeri gde?
Collapse
X
-
Imam jednu nedoumicu, mislio sam da treba da menjam amortizere ali nije to u pitanju! Naime danas radi sve ok, ali prethodnih dana amortizeri su mi imali veoma kratak hod, reda koji cm i sve put preko neravnina se culo lupanje i sav udarac se prenese na karoseriju, dakle lupi domacinski, ili mi nesto ogranicava hod amortizera, danas je vec sve normalno i sve je ok... Malo glupo pitanje, moze li amortizer da zaledi???Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
E sad jos jedno pitanje u vezi amortizera.Jel mogu gasni amortizeri da se repariraju.Znam bolje je uzeti nov al ovo je privremeno resenje ako je moguce uopste.I jos jedno pitanje ako je serijski gasni amortizer da li je pametno staviti uljni/ovo pitam reda radi ne planiram to da uradim al eto cisto da se zna
Comment
-
-
@ Srdjan
Kada je mnogo hladno, desava se da amortizeri vrlo malo izgube na udobnosti, ali posle par km voznje, to nestaje...
@ Kanarinac
Gasni amortizeri nikako ne mogu da se repariraju, jer u sebi imaju ulje i gas i takav tip ventila da sipanje samo ulja on nema pravu funkciju.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Bio sam na kanalu i kod majstora, utvrdili smo da amortizeri na odredjenoj temperaturi zalede, bukvalno!!!Jednostavno nemaju nikakav hod, mozda 1-2cm a kada se zagreju sasvim normalno rade i amortizuju, nisu propali.... Koja je ovo zajebancija, ovo mi se prvi put desava, doduse nisam nikad ni menjao amortizere, tako da su verovatno fabricki! E svasta! Jel se ovo kome desilo? I sta to moze u njima da zaledi? Ulje?
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
voda, to se ledi pri ovim prosecnim temperaturama.
da bi ulje preslo u cvrsto agregatno stanje potrebni su drugaciji uslovi generalno.
a ako pitas otkud voda...recimo da ti je negde amortizer malecno popustio na nekom dihtungu i ulazi nekako spoljni vazduh. a sa njim i vlaga koju on transportuje.
na isti nacin moze da se desi da se napravi led unutar gume zimi (doziveo), unutar rezervoara goriva (doziveo) mada je to obicno vrlo retko ali eto moguce i teorijski i prakticno.
recimo da je razmisljanje naglas takodjevolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Mass ima i prodavnicu kod Hrama Sv. Save. 011 2457 392. Zovi ih, naruci dan - 2 pre dolaska u BGD, pa mozemo i tamo da ih pokupimo. To ti je garant jednostavnije da nadjes nego Custendilsku.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Snasao sam se, veceras stizu delovi, tako da sutra kompletiram prednje diskove, plocice i pozadi paknove, plus sto je zamenjena tecnost ima da koci kao sidro...Nego ne rece mi niko gde da trazim taj industrijski alkohol? Apoteka?
Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Kayabu mozes da pazaris Auto servisu Sasha u Zemunu, Prizrenska 27 tel: 104-075 Cena kod njih je sa ugradnjom i garancijom od 2 godine.
Menajo sam pre 2 godine kod njih na sportskom Passatu B3 i bio sam prezadovoljan. Mislim da kod nas pre svega treba da vodis racuna o tome da li kupujes original,s obzirom na to sta se sve nudi na trzistu. Bar sam ja vodio racuna o tome.
Pre neki dan sam bio kod njih i za Audija B4 su mi trazili 3400din po komadu, ako ti to nesto znaci.
Comment
-
-
Kako bre ljudi vama traze 3-4.000dinara a meni oko 8.000dinara po komadu??? Nemoguce da amortizer za mene bude skuplji nego za A4?
I jos nesto, svi pricaju o Kayabi, kao dobrim amortizerima, ali koji tip kayabe? Verovatno ima vise tipova, nemoguce da svi iste koriste?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
Comment