Spustanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 156V6
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 415
    • BEOGRAD

maki razmisljao sam vec da stavim krace opruge ne vise od 3cm na postojoce amortizere kao neko kompromisno resenje jer su putevi kod nas katastrofa...zanima me jel znas koliko set od 4x opruge neke od jachih firmi kosta?

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Za alfu neznam,znam da se za golfa mogu nac sve 4 za 50 eur,polovne bilstajn,probaj kod onih gang land,a ako tamo nema pogledaj ovde
      www.nuic.tel.net.ba ,cini mi se da sam kod njih vidio sportske amortizere svih vrsta,a mislim da nisu skupi
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Evo mog iskustva

Od modifikacija sam imao spustanje, tj. ugradnju sportskih opruga (vidite na slici gore). S obzirom da sam imao standardne amortizere, a da su opruge imale losu specifikaciju (pisalo je da ce auto biti nizi 3-3.5 cm, a kad sam ugradio, bio je nizi preko 6cm).

Na svakoj poprecnoj neravnini, udarali su mi tockovi u blatobrane (NemanjaNS je imao slicno iskustvo sa Corradom).....a karter mi je bio na 5cm od asfalta, pa s obzirom da sam shvatio da cu na nekoj vecoj poprecnoj rupi da ostanem bez njega, resio sam da vratim standardne opruge. Dole je slika sa standardnim oprugama.

Evo vidite kako to izgleda pre i posle

http://idata4.network.biggnet.net/presh ... .php?t=384

Ako neko hoce da kupi, a ima sportske amortizere, na prodaju su. Marka je FINTEC, plave su boje. Cena 100 evra komplet prednje+zadnje, za Alfu 156

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

eto to se desava kad nekratis amortizere,inace za tu visinu amortizeri moraju da budu tvrdi toliko da se auto uopste nepomjera kad sjednes na haubu,sa dizelom je to veoma tesko postici a pogotovo sa tim motorom 2.4,dosta je tezak.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Pa da, ali mislim da je osnovno to sto su opruge trebale da spuste auto za 3cm, a ispalo je mnogo vise. Mislim da bi spustanje od 3cm mogli da podnesu standardni amortizeri.

Comment

• maki
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 878
              • Budva, CG

To ti se desilo zato sto se opruga nije stegla koliko treba tako da u njoj nije bilo dovoljno otpora da drzi auto na vecoj visini,bolje bi bilo da si skratio amortizer za 2cm i stavio standardnu oprugu,bilo bi nize za 2-3 cm ali bi bilo i tvrdje dosta

Comment

evo za vlasnke VW,Audi,BMW
                u programu imaju dosta kompleta
                http://www.tuningteile.de/

Comment

• 24v
                  CBC Senator XXL
                  • 11.12.2004
                  • 479
                  • Beograd, Karaburma

Ljudi nemojte da se palite na price tipa proizvodjeci kazu da mogu samo opruge da se menjaju ako se auto spusta do 3 cm. Naravno da moze ali NE KOD NAS!! Kod nas je jedino pravo resenje sportski amortizeri sa odgovarajucim oprugama. A to da ce auto da skripi je istina ali oni pocinju na nasim putevima da skripe i ako su serijski!
                  I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

16v>>najbolje rjesenje su coilover amortizeri ali i najskuplje,ovo spustanje sa standardnim amortizerima je najjeftinije,kupis 4 sportske opruge odneses amortizere kod tokara da ih skrati i sve te ispadne 60-70 eur.pod uslovom da ih ti montiras

Comment

• Darko_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2004
                      • 557
                      • Srpska Atina

moze jedno pitanje.... posto je meni auto spusten... i imam tvrdje amrtizere....
                      da li ce pomoci ako stavim kosku sto spaja amortizere... da se karoserija
                      ne bi rasklimala... znaci da li da stavljam i sta dobijam time

Comment

• maki
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 878
                        • Budva, CG

neko je vec to pitao,vjerovatno pomaze ali ako je u pitanju neko auto sa 300+ks,u svakom slucaju nemoze da skodi

Comment

Originally posted by Darko_NS
                          moze jedno pitanje.... posto je meni auto spusten... i imam tvrdje amrtizere....
                          Cini mi se vozis domaci "brand"???
                          Ako vozis imam dobru vest za tebe:
                          Ima u Zemunu jedan servis "Aluplast" rade do jaja ojacanje shasije za Zastavina vozila, negde sam vec pomenuo da servis pored ostalog krpi i opravlja sto niko dugi ne moze ili nece (krpe hladnjake,felne-celicne,felne-alu za sve kat. vozila putnicka,kamione,autobuse...
                          Meni su ispravili felnu na polu
                          Ako si pri parama i zateknes se u Zemunu svrati
                          Servis je u ulici Jakuba Kuburovica ne znam koji br.
                          PS-na ojacanje daju garanciju dok traje vozilo

Comment

• Darko_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2004
                            • 557
                            • Srpska Atina

[quote=~Vojvoda]
                            Originally posted by "Darko_NS":147nciye
                            Cini mi se vozis domaci "brand"???
                            Ako vozis imam dobru vest za tebe:
                            Ima u Zemunu jedan servis "Aluplast" rade do * cenzura * ojacanje shasije za Zastavina vozila, negde sam vec pomenuo da servis pored ostalog krpi i opravlja sto niko dugi ne moze ili nece (krpe hladnjake,felne-celicne,felne-alu za sve kat. vozila putnicka,kamione,autobuse...
                            Meni su ispravili felnu na polu
                            Ako si pri parama i zateknes se u Zemunu svrati
                            Servis je u ulici Jakuba Kuburovica ne znam koji br.
                            PS-na ojacanje daju garanciju dok traje vozilo [/quote:147nciye]

ma hvala na info... nego nov je auto... pa ne bi sad nesto preterivao..
                            a kosku za amorte cu dobiti za dz. pa me interesovalo dal vredi stavljati
                            a i posto sam cuo da se posle postavljanja koske i sanki dobija jos veza tvrdoca auta

Comment

Originally posted by maki
                              pa od prilike,sto ga vise skratis to je auto tvrdje
                              ???? jesam ja jedini ovde kome ova recenica nema smilsa (i mnogi ostali postovi u vezi ovog topica) ili ... ?

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa izgleda da jesi jedini, sta ti je tu nelogicno?
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X