Zamena lamele.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sladto32
    CBC Član
    • 15.04.2016
    • 35
    • Beograd
    • w polo

Zamena lamele.

Auto je nedavno poceo da kasnije hvata na kvacilu i ima manje snage narocito prilikom polaska u prvu na ostalim brzinam sve radi odlicno, sve mi lici da cu u neko dogledno vreme morati da menjam lamelu. Ako ima nekog ko je skoro radio koliko otprilike kosta i da li je radio sa novim ili repariranim delovima, iskustva sa ovim repariranim, motor je 1.4 16v benzinac.
  • bukvic
    CBC Član
    • 04.04.2010
    • 61
    • sjenica

Jeli to vw 1.4 16v. Nije ti tu lamela u problemu. lamela prvo pocinje da proklizava u visim stepenima prenosa najcesce kada je u trecoj brzini. kada treba da povuce iz nizih obrtaja, krene pa motor prourla, a neubrzava kao na ledu. U ostalom nadji malo sljunka ako ti ga je zao na asfaltu pa probaj dali moze da zagrebe i sve ce ti se samo kazat.

Comment

• sladto32
      CBC Član
      • 15.04.2016
      • 35
      • Beograd
      • w polo

Hvala, da to je taj wv polo, to za vise stepene prenosa nisam znao da ukazuje na lamelu, na vecim stepenima radi kao i ranije, kad krecem oce tek kad vise posputim kvacilo da krene idu obraji a on kasnije hvata na kvacilo i kasnje kao da prihvata, idu obrtaji vise nego ranije a on kao da nema snage i tek je po nekad odjednom dobije..
      Last edited by sladto32; 24.05.2016, 23:01.

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Repariran set će u 90 % slučajeva da trese pri kretanju.Otvori se malo,ne menja se set kvačila baš svaki dan,daj oko 100 e za neki kršten set i to je to.
        I zameni zadnji semering radilice,kad već skidaš menjač.

Comment

• sladto32
          CBC Član
          • 15.04.2016
          • 35
          • Beograd
          • w polo

Hvala na savetu, zanima me posto kad krecem iz prve on otprilike krece na preko 2000 obrtaja , imam utisak da ce se ugasiti na manje, to je dok krene posle radi sve bez problema, neko mi pomenuo da mozda nije lamela, moze li komentar na ovo, imam utisak da mi nekako pravi problem prilikom kretanja bilo da je sa parkinga bilo da je ono gradska voznja kreni stani , ovako uzbrdo, nizbrdo po ravnom sasvim se normalno ponasa u ostalim stepenima prenosa i naravno prvoj samo dok krene

Comment

• bukvic
            CBC Član
            • 04.04.2010
            • 61
            • sjenica

Nije ti lamela u problemu. Problem ti je sa motorom gusi se dok se nedohvati visih obrtaja. Kada je lamela losa motor lako ide u obrtaje, a auto nepomera, kao na ledu zimi.

Comment

Working...
            X