Marangoni Gume

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Re: Marangoni Gume

Imam na Abarthu zimske Marangoni Meteo HP 205/50R17 na kojima sam presao ~12.000km. Jedini minusim je, i to bas da trazim dlaku u jajetu, sto su glasne na kisi, tzn. uzasno zvizde. Na snijegu i ledu su sasvim korektne. A s obrzirom da kostaju u pola manje nego konkurencija onda stvarno nema smisla da mudrujem
    Ukratko - tesko da ima nesto bolje za te pare!
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• radebgyu
      CBC Senator
      • 03.02.2009
      • 244
      • Beograd

Imas u Rumi protektirane 195/65/15 2000din,oces zimske(mislim da je continental),oces letnje(mishelin sara).
      http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Da li Kleber pravi protektirane gume,posto mi se nude po povoljnoj ceni i kako da ih prepoznam

Comment

• subicd
          CBC Senator XXL
          • 20.06.2008
          • 463
          • Novi Sad

Protektirane gume na putnickom automobilu.

Marangoni sam vozio pre nekih 7-8 godina, 14'' nisu bile lose, imale su lepu saru i bas su udobne, ali su se i brzo potrosile. Ne znam da li su trajale 30.000km, ali za te pare bila je dobra guma.

Comment

• bili
            CBC Senator
            • 13.11.2007
            • 208
            • NS

Moje iskustvo sa Marnagoni gumama je starije (pre 11-12 god) i jako loše.

Kupio 4 kom 155/70x13 za Zastavu, i izgledale su super, kao i svaka druga nova guma, nisam imao pojma o čemu se tu radi. Posle par meseci iskočilo jaje na jednoj, a nisam primetio da sam je zveknuo, posle mesec dva na još jednoj jaje. Odem kod vulkanizera i skontamo da treća samo što nije pukla, rascvetala se sa unutrašnje strane na karkasi pa nisam mogao videti. Kaže on meni pa šta si očekivao od NALIVAČA. I onda on meni objasni o čemu se tu radi. Posle par dana su bile zamenjene.

Prilikom zamene sam video da je gazeća površina i dalje bila super, ali sa strane su skroz bile ispucale kao da imaju deset god, koliko su verovatno i imale.

BTW. normalno je da za teretni program, kada za manje od godinu dana pojedeš šaru, protektiraš gumu, ali nije normalno protektirati gumu koja ima 5 god, jer većina proizvođača preporučuje da se guma posle najviše 7 god (a neki i 5-6) upotrebe zameni kolika god da joj je šara jer to više nije sigurna guma.
            VW über alles.

Comment

• Gruja
              CBC Senator XXL
              • 09.02.2006
              • 614
              • Bgd
              • Alfa 75 TS

Da dodam iskustvo mog kolege sa Marangonijem, na autoputu je imao pucanje gume, kaze da se raspala skroz...
              I to covek nije divljak, vozio je skroz normalno, a pri tom su bile prilicno ''taze''.
              Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

@subicd To sam pitao da mi ne bi uvalili protektirane...ne pada mi na pamet da kupujem takve gume...cena od 3300 za kleber dynaxer hp 185/60r14 je u odnosu na redovnu cenu mnogo niska,pa sam pomislio da nisu protektirane...

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

ja cu bogami ovu sezonu da isprobam nesto od Azijskih proizvodnjaca. Kad stignu gume pisem utiske. sa maragonijem takodje ne tako dobro iskustvo, raspale se nakon 20k
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Ali Marangoni gume su uvek imale dobru šaru i to je ljude privlačilo. Jednom i mene, pre 10tak godina. Uzmem ja za starog Passata 2 te gume, stavim napred i udri. Posle jedno 10k km od aprila do septembra šara pojedena prako pola. Pojavile se neke Kumho gume, uzmem njih za napred, a Marangoni bacim pozadi. Kumho su bile bučnije, plastičnije na kiši, ali trajale su narednih 50k km, lupane po rupama, drag... a Marangoni pozadi trajale još 10k i kraj. Jednu sam probušio na ekser, ja kod vulkanizera, a on kaže da ne može da krpi jer su se neki slojevi iznutra razdvojili... i bacih obe.

Posle par godina pričam sa drugarom preprodavcem automobila koji mi kaže da Marangoni gume uvek kupuju za luksuzna vozila kada ih prodaju i da nove gume znače u prodaji vozila, pogotovo ako su strane proizvodnje...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • Katowice (PL) / Banja Luka
                      • AGP / W126

Presao sam 14.000km ove zime na Marangoni Meteo (205/50R17 93V) i skoro da se ne primjete tragovi potrosenosti. Vise puta vozene na autoputu (160-200+) i nema najmanjih problema.
                      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• pashutin
                        CBC Početnik
                        • 06.06.2009
                        • 9
                        • Bgd

Pa dobro, svako je imao razna iskustva....
                        Posto ja na 15-ticama imam Goodride gume 195/60 M+S, i extra me sluze, narucio sam istu marku 205/45/17, 2 kom..... Pa postavljam utiske...

Comment

• kamango
                          CBC Senator
                          • 31.05.2009
                          • 205
                          • KS-BG

@legenda dynaxer hp je zamenjen sa hp2 jos odavno i zato je niska cena a sada ima i hp3.

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Hvala Kamango...znaci u tom cucu grmi zec

Comment

Working...
                            X