Popravak limarije na autobomilu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikipreic
    CBC Početnik
    • 04.01.2019
    • 4
    • Beograd
    • Audi A3

Popravak limarije na autobomilu

Danas sam imao udes, proklizao sam u kraju autom i udario u kombi. Resili smo mimo policije, ali sada imam ostecenje na autu.

S obzirom da sam laik sto se auta tice, potrebno mi je misljenje iskusnijih vozaca, kako da prodjem sto bezbolnije i jeftinije sto se opravke auta tice.

Da li je moguce spasiti krilo i uraditi reparaciju fara? Takodje imam malu rupu na prednem braniku, koliko bi me to kostalo? Koliko bi me objektivno kostala celoukupna popravka? Hvala unapred

• comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Kupiš polovno krilo u toj boji, 30-60 eura, kako te zeznu. Maglenka isto, a možda ni u kopiji nije skuplja od 20 eura. Branik nek' ti polira onaj što ti bude menjao krilo i maglenku, ako ne umeš sam. Na faru ne vidim koliko je oštećenje, pitaj za polovan...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

A hauba? Da li je i hauba povukla, sto bi rekli majstori, ili nije? Sto kaze kolega pocni da trazis polovne delove, a ppatices ih verovstno manje nego da ih ispravljas i farbas. Mada nije lako naci da su bas od istog modela i u istoj boji. Racunaj farbanje oko 60-80€ po delu ako budes isao na tu varijantu. Far ako je ostecen onda mora da se menja, nema tu reparacije. Polovan far u originalu je skoro uvek bolja varijanta nego nov kinez. Originalni nov far verovatno kosta 400-500€.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

vala , ko je bio pametan juce popodne i danas,ako moze,drzi se za sipku u autobusu ,ne za volan.
        prvi put sam video u zivotu da ljudi sa novim zimskim gumama kod mene u kraju nisu mogli a izadju uz ulicu.

a popravaka...
        zavisi sta oces ,najjeftinije ili najbolje.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Mikipreic
          CBC Početnik
          • 04.01.2019
          • 4
          • Beograd
          • Audi A3

Kupicu korejske delove i ofarbacu ih, manje ce me izaci nego da ispravljam krilo, mada bih voleo ako uspe limar da mi spasi branik umesto da kupujem novi.. Kaze mora prvo da skine jer je pokidano sve uz krilo auta.

Evo su dodatne slike desnog fara, nervira me to sto svaka sijalica radi, dugo, kratko, desni migavac,led poziciona dnevna svetla. Ako kupim polovan far , sta da radim sa zdravim delovima od ovog?

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Mozes da izvadis sijalice, ostalo je manje vise za bacanje.

Comment

• FM III
              CBC Član
              • 28.04.2010
              • 79
              • Beograd
              • Ford Focus mk3,5

Originally posted by Mikipreic View Post
              Kupicu korejske delove i ofarbacu ih, manje ce me izaci nego da ispravljam krilo, mada bih voleo ako uspe limar da mi spasi branik umesto da kupujem novi.. Kaze mora prvo da skine jer je pokidano sve uz krilo auta.

Evo su dodatne slike desnog fara, nervira me to sto svaka sijalica radi, dugo, kratko, desni migavac,led poziciona dnevna svetla. Ako kupim polovan far , sta da radim sa zdravim delovima od ovog?
              Kao što neko reče gore najjeftinije i najisplativije će ti biti ako nadješ original polovne delove u boji auta na nekom otpadu.
              Isto i za far važi, juri po otpadima a od ovog ostadoše samo sijalice.

Comment

• Mikipreic
                CBC Početnik
                • 04.01.2019
                • 4
                • Beograd
                • Audi A3

E hvala vam.

I poslednje pitanje imam. Nudi mi se kopija originala fara za 200e. Imam opciju i za 180e da kupim kuciste od halogenog, pa ce jedan momak iz Zemuna da mi prebaci sve zdrave delove iz ovog slomljenog. Ili da jurim neki originalni polovnjak?

Takodje me zanima , sta je bolje, da kupim korejske delove ili da ispravim ove sto imam trenutno na autu? Ne znam koliko je realno da nadjem originalne delove u boji na otpadu..
                Hvala unapred na savetima
                Last edited by Mikipreic; 05.01.2019, 16:22.

Comment

• stevak
                  CBC Senator XXL
                  • 31.05.2009
                  • 1215
                  • Zemun
                  • Saab 9000 cs 2.0T

Kopija je preskupa. Lično, pre bih se potrudio da po otpadima pronađem original delove pa tek ako ne bih našao išao bih na zamenske.
                  Ovde, recimo, zamenski far košta 6-7000 dinara, a krilo još manje.
                  Far za Audi. (električni) Model: A3 Godište: 00- Žarulje: H1/H7/W5W

Problem koji može da se pojavi, iako ne obavezno, je da ovi delovi nisu u dlaku isti kao originali pa otud i savet da je bolji polovan original.
                  ex SAABotražitelj

Comment

• Mikipreic
                    CBC Početnik
                    • 04.01.2019
                    • 4
                    • Beograd
                    • Audi A3

Nasao sam polovan desni far za iste pare, odnosno 200e. Moj ima ksenone i led svetla , 2009 godiste, pogedao sam na sajtu, skupi su bas, mnogo skuplji od 200e.

Pogledacu na auto otpadu, ako ne, onda cu da kupi korejsko krilo i da mi branik izlije tamo gde su napukle zabice il sta vec.

Hvala svima jos jednom!

Comment

Working...
                    X