Renault Clio - kvacilo i volan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NumLock
    CBC Početnik
    • 26.01.2019
    • 2
    • CG
    • Renault Clio 1

Renault Clio - kvacilo i volan

Pozdrav narode. Nisam mogao nigde da nadjem konkretan odgovor na ova pitanja.
    Imam Renault Clio I 1996 god. 1.4 benzinac faza 3.
    1. Kvacilo mi odvaja previsoko, na nekih 3-4 cm od vrha. Moze li da se podesi da odvaja bar na sredinu ako ne pri kraju?
    2. Imam oko 10-ak cm lufta u volanu. dakle kad okrecem levo-desno volan nekih 10-ak cm to se ne prenosi na tockove. Sta moze biti problem. Neko mi rece da su jabucice problem i da se one trebajuu zmeniti? Ili je letva u pitanju?

Hvala unapred.
  • NumLock
    CBC Početnik
    • 26.01.2019
    • 2
    • CG
    • Renault Clio 1

Niko?

U svakom slucaju, ovo za volan sam resio privremeno. U pitanju je kardan volana. Pojela se ona gumica pa sad ima luft. nagurao sam neki lim, neko je vario to ranije, ali lose zavareno pa puklo.
    Sad samo ostalo ovo za kvacilo, kako da nastelujem.

Comment

• DS9
      CBC Senator
      • 27.10.2011
      • 280
      • Beograd

Јe l`tako visoko odvaja i kada je set kvačila sasvim nov?

Koliko vidim po upustvu, potrebno je podešavanje nekoliko delova (odnosno sajle) da bi kvačilo hvatalo kako je predviđeno.

Servisno uputstvo možeš naći i skinuti besplatno (na engleskom jeziku) na sledećem sajtu, ako se registruješ. Meni je trebalo par minuta. fajč uputstva je u rar formatu i sadrži više pdf fajlova. Uputstvo za podešavanje kvačila je u sekciji 37.

Sad, bar što se tiče podešavanja sajle, to ne bi trebao da bude bitan problem za mehaničare, jer ionako to moraju da podešavaju kada menjaju set kvačila.

http://cs.renault-club.cz/manuals.php?kols=1

Last edited by DS9; 31.01.2019, 14:56.

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Mnogi Renaulti i Dacie odvajaju visoko i kad su novi. Stelovanjem sajle ce se promeniti visina pedale, ali ce hvatati i dalje visoko.

Comment

Working...
        X