Dakle, kao što stoji u naslovu, volan sam mota u desnu stranu kada naglo dodam gas. Zna biti malo zeznuto kada hoću da pretičem pa ja okrećem levo i dodam gas, a volan sam počne da mota u desnu stranu. Osetim kao da gubim kontrolu nad kretanjem auta. Ima li neko slično iskustvo? Radio sam optiku trapa. Nije bilo šta da se radi. Sve je bilo u savršenom stanju.
Volan sam mota udesno kada naglo dodam gas
Collapse
X
-
Okreće se volan ili samo auto ide u stranu? Da li se vrati ako pustiš gas?
-
-
Ne valja trap, balans štangla ili neka viljuška ima mnogo zazora...
Comment
-
-
a sta je kad skreces desno,a volan se ne vraca sam,nego moras da mu pomognes? a na levo se vraca?
inace drzi pravac,menjani amortizeri ( reno clio 2) ?Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
-
Sad ću da lupetam pa možda pomogne iako se ne razumem mada imam neko iskustvo.
Kod Renoa ima neka fora sa prednjim amortizerima, navodno se "okrenu" prilikom montaže. Taj izraz sam čuo od nekog mehaničara. Šta i kako nemam pojma, ali efekat je sledeći - kad se "okrenu" amortizeri tada se povećava radijus okretanja tj. ne može da se smota volan kao što je na regularnom ali zato auto u krivinama leži kao na šinama. Pretpostavljam da se time menja geometrija točkova. E sad, nemam pojma da li može da se "okrene" samo jedan, a to mi pada na pamet za tvoj auto.
Inače, imao 3 komada R-5 jedan za drugim i dva su se ponašala normalno, a treći je imao ono iznad opisano i to je trajalo sve do prvog skidanja amortizera, a posle toga se i taj unormalio. Mada mi je nedostajalo ono ležanje. Na ovom Kliju mi se čini da takođe imam taj simptom jer auto fantastično leži u krivini.
Druga stvar koja bi možda mogla da bude je zaribala osovina volana ili letva. Taj slučaj sam imao na ovom Kliju kad sam ga kupio jer je očito malo "plivao" kod prethodnog vlasnika. Isto nije hteo da vraća iz oba položaja, potom je počeo da vraća iz jednog ali ne i iz drugog, da bi se na kraju potpuno razradio i sad fercera.
A ti sad vidi ...ex SAABotražitelj
Comment
-
-
hvala , imao sam i na puntu starom nesto slicno,kako se ispeglalo neznam.
najjadnije kazem liku na centrtiranju trapa problem,on kao ne razume me sta pricam,... kao ja sam steva zigon ...itd.
a ovo sad Clio..otom-potom ..Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Svi automobili sa prednjom vučom imaju urođenu tendenciju da vuku u stranu plilikom jačeg gasa delimično zbog različitih dužina poluosovina a većim delom zbog lufta u ramenima. 99% da je neki sllen blok prosvirao ili da je možda mekši u odnosu na suprotnu stranu.
Pored pajser metode treba zabući i glavu.
Comment
-
-
Clio 2 ima električni servo volan i senzor položaja volana. Vrlo je nezgodno kad se omaši položaj senzora. Volan sam pokušava da vrati u noemalu a varijacije uz neispravan trap su razne. Skidanjem i vraćanjem delova može da se ubode a ne mora. Treba lepo pregledati gde se javlja lproblem. Na valjcima pokaže lepo, povučeš ručnu i deugom kreneš da zavrtiš valjke. Tačno vidiš šta se dešava i gde točak gubi geometriju.
Comment
-
Comment