Test amortizera-tumacenje rezultata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Test amortizera-tumacenje rezultata

Pre neki dan, a po prvi put na bekom autu koji vozim uradim test amortizera u LAV autu. Rekli su mi samo da su dobri ali mi dobijene vrednosti u % nisu jasne. Pisem preko moba pa ne mogu da okacim sliku ali cu recima:
    - prednja osovina (1038kg)
    levi 60%
    desni 69%
    odstupanje izmedju levog i desnog 13%
    - zadnja osovina (649kg)
    levi 48%
    desni 51%
    odstupanje izmedju levog i desnog 6%

Koje su granicne vrednosti, kolika je max dozvoljena razlika izmedju tockova na istoj osovini?
    Da li nov amortizer prikazuje 100% ili sta se uzima kao referentna vrednost?
    Ako ima veze u pitanju je Scenic 3, 1.6dci
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Evo i slike:

Comment

• zeljkoci
      CBC Veteran
      • 12.05.2008
      • 143
      • La
      • Fiat Punto. 1.2

Po ovome... amortizeri su ti zreli za zamenu. Granica za zamenu je sve sto je ispod 50%. Procenti označaju stepen kontakta točka sa podlogom, kad ga izlozis stresu.

Međutim... probaj da namontiras nove amortizere, pa onda uradi test. Neces se ni pribliziti do 100%.

Imam osecaj da su serviseri podesili svoje tresacice da nikad ne pokazuju vece, odnosno, prave vrednosti, kako bi sebi "nabacili" posao.
      Tako jednom bejah na tresacici sa svojim 7-godisnjim autom, 100.000km. Rezultat pokazao 50%. Serviser je predlozio zamenu amortizera kod njega, sto sam i uradio. Ali, posle zamene sam otisao na drugu tresacicu zbog neverice, jer nisam mogao da verujem da su stari bas toliko bili losi. Na drugoj tresacici novi amortizeri su pokazali 65%?!?!

Sad sam izvedi zakljucak!

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Posle 150k ili čak 200k amortizeri su spremni za promenu, bez obzira na sve.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
        X