Lupanje pri puštanju kvačila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miskoajkula
    CBC Početnik
    • 25.06.2021
    • 6
    • Berane
    • Audi A3

Lupanje pri puštanju kvačila

Evo mjesec dana od kako mi se pojavio ovaj problem. Znači kada vozim i prebacujem u višu brzinu, te kada pustim kvačilo, čuje se neki udarac, metal o metal u prednjem dijelu auta. Međutim, kada isto to radim, ali nežnije pustim kvačilo, ono "bez da trzne", tada se ne čuje. I tako vozim evo mjesec dana ko neka žena "vodim ljubav" sa autom pri mijenjanju brzine, dakle gledam da mi ne lupi. Kada prebacujem iz prve u drugu, čini mi se da rijetko kad to lupi, ali ostale obavezno. To lupanje se desi pri puštanju kvačila, ali negdje pri kraju "hoda" papučice. Znači popuštam, popuštam, ono hvata malo, popuštam i negdje pri kraju popuštanja ono lupi (kada to normalno radim ko svaki vozac). A kada mu uklopim obrtaje, kada ono "perfektno" ubacim u brzinu, kada auto ne zastane djelic sekunde nego uz malo gasa promijenim brzinu da bi se kretao "ravnomjernije", ništa se ne čuje. Inace u vožnji sve radi perfektno. Pri mijenjanju iz 3.u 4. i iz 4. u 5, ređe se čuje, a i kada se čuje manji je intenzitet, valjda te brzine nisu osjetljive ono za cimanje.

Mijenjao sam nosač motora, onaj donji, ali i dalje se dešava. Prije 20k KM sam mijenjao komplet zamajac/lamela, i normalno je radilo, kažem, do prije mjesec dana.

Takođe da dodam, kada palim auto, desi se da trzne, ali ne stalno. Svaki treći put od prilike. A kada ga gasim, nikad ne trza, već se baš onako mirno ugasi. E da, kada ga palim, i kada se desi da trzne, i ručica mjenjača trzne uz cijelo auto.

Takođe, imam 2 kvara za koja znam. Oba zgloba su mi otišla, jer kad skrećem u oba smjera čuje se ono krckanje. I otišao mi je lager na lijevi točak (zaboravio sam kako se zove stručno taj dio, kad skrećem u lijevo pri većoj brzini čuje se ono mumlanje, jaukanje). Ali za ovo dvoje znam šta je pa mi dođe lakše, jer ću ih uskoro sve zajedno zamijenit.

Auto je Audi A3 2009 sport back 1.9 Dizel 77KW

Hvala.
    Last edited by miskoajkula; 25.06.2021, 22:31.
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Jesi prekontrolisao nosače menjača?

Comment

• miskoajkula
      CBC Početnik
      • 25.06.2021
      • 6
      • Berane
      • Audi A3

Originally posted by sErGiO View Post
      Jesi prekontrolisao nosače menjača?
      Nisam brate. Moze to da bude?

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Može da trese pri paljenju i gašenju a može i da čuka metal o metal kad ode nosač menjača.

Comment

Working...
        X