Tocak cvili!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Tocak cvili!

Problemcic. Na CRX-u, na zadnjem levom tocku, mi se javilo metalno cijukanje, vezan za brzinu okretanja tocka, znaci sto brze vozim, brze i cvili, znaci ne cvili konstantno, nego po jednom za svaki okret tocka. Nije onaj duboki zvuk kao kad se istrose plocice pa se cuje kao da se sekira ostri na tocilu, nego bas cijukanje visoke frekvencije, kao mish . Napomena, plocice su menjane krajem decembra, stavljene su ATE, s tim sto cijukanje nije pocelo odmah po zameni. Probao sam par puta malo jace da zakocim ne bi li proslo, ali jok. E sad posto sam mehanicki slabo potkovan, interesuje me misljenje sta bi to moglo biti, i kojoj se opciji privoleti, da li da cekam jos malo da eventualno prodje samo od sebe, ili je to nesto zbog cega se valja obratiti majstoru. Hvala na paznji
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Najverovatnije je vezano za kocioni sistem. Npr cilindar se ne vraca na vreme, paplocice dodiruju disk, ili ti se disk malo deformisao pa plocica kazi.
    Verovatno je resenje u tome da pogledas da li ti se bar malo graje taj disk u odnosu na zadnji desni i doneses zakljucak. Verovatno ces morati da menjas gumice na cilindru. Za sada nije strasno, slobodno vozi!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Sta kaze tehnicki, kako koci taj tocak u odnozu na drugi zadnji?

Ja mislim da je kociono crevo.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Imam slican problem sa Fiat Tipom, samo sto kod mene na pritisak kocnice, pa i najmanji, taj zvuk prestaje...
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Da li se pojavi odmah po pustanju kocnice ili treba da prodje neko vreme?

Cesto se desava da se kociono crevo "pokvari" tako sto nabubri iznutra. Pritiskom na pedalu se javlja dovoljno veliki pritisak da ulje prodje ka cilindru i pokrene plocice, ali posle toga ne moze da se vrati (posebno kod disk kocnica jer nema nikakve opruge koja vraca klip).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• HotDog
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 965
            • BSG 75 (011)

Originally posted by Uros Piperski
            Sta kaze tehnicki, kako koci taj tocak u odnozu na drugi zadnji?

Ja mislim da je kociono crevo.
            Morao sam da pitam caleta posto ga on vozi na tehnicki kod nekih svojih prijatelja majstora, bas zbog zadnjih kocnica, jer moraju malo da mu pogledaju kroz prste, posto zadnje kocnice jako tesko ili nikako ne ispune normu na testu. Majstor kaze da je to za CRX normalno zbog male tezine na zadnjim tockovima. Inace nema nista cudno kod kocenja, koci normalno i ne vuce u stranu. Znaci na tehnickom oba zadnja koce jednako (slabo). I da, interesantno, rucna prolazi test sasvim dobro, dok kocenje papucicom prolazi kao sto sam sad gore opisao, mada je to nevezano valjda za problematiku, jer je cviljenje nova stvar, a ovo sa kocnicama je bilo i prosle godine na tehnickom.

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

Ortak mi vozi CRX i nedavno smo kod njega menjali zad.koc.klesta(desna)zbog rucne.Jbg mrzelo nas da razradjujemo,a imao je druge...
              Nego ako hoces da proveris da li je crevo,digni zad.tocak i vidi kako se okrece(lako,malo teze,ili bas tesko).Pritisni kocnicu,pusti i ako i dalje drzi tocak, otpusti onaj mali srafcic za filtriranje(sisicu).Ako tocak pocne slobodno da se okrece-crevo ne valja,a ako i dalje ide tesko onda je verovatno sam cilindar.Obavezno obrati paznju na one klizace od klesta-moraju lagano da idu dok ih pomeras rukom (kada skines klesta,naravno)...

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

Evo danas sam gledao posle 20ak km uglavnom gradske voznje, koliko sam mogao da provalim sa ledenim prstima, taj disk se ili nije uopste ili samo malo vise zagrejao od drugog diska...

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Nemoj samo da bude da se ona zastita od diska malo pokrivila pa negde dodiruje sam disk...
                  Ajd` malo,dizalicu u sake pa na posao,sramota da na takvom autu cvili jos nesto sem prednjih guma!

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Verovatno ces morati da skidas tocak i kljesta i vidis sta je u pitanju. Zasto ti u stvari kaze plocice za disk. Ali ne zuri, cekaj lepse vreme!!!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

Originally posted by dzigibau
                      Nemoj samo da bude da se ona zastita od diska malo pokrivila pa negde dodiruje sam disk...
                      Ajd` malo,dizalicu u sake pa na posao,sramota da na takvom autu cvili jos nesto sem prednjih guma!
                      Pravo kazes, a tek kako nervira kad prolazim nekom uskom ulicicom ili medju parkiranim kolima, pa se zvuk odbija direktno u ushi, uh

A posto ocito i nece da prodje samo od sebe, videcu da savatam ortaka sa garazom i alatom koji obozava da se petlja oko takvih stvari =]

Comment

• Ivvan
                        Moderator
                        • 29.09.2004
                        • 1574
                        • Nis
                        • SAAB 9000

Imao sam slicne simptome na mazdi samo na prednjem tocku.
                        Problem je bio u lageru. Najlaksi nacin da proveris je da dignes taj tocak od zemlje i probas da ga okreces,ako cvili onda je ili disk kriv ili kljesta ili.... ako ne cvili verovatno je lager
                        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• HotDog
                          CBC Senator XXL
                          • 06.05.2005
                          • 965
                          • BSG 75 (011)

U garage nema grejanja, tako da za sada od dijagnostike nema nista

Comment

• HotDog
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 965
                            • BSG 75 (011)

Sitnica! Samo se bio pomerio onaj glupi limcic na kljestima, kako li se vec zove on, i pravio galamu...

Comment

• Delkan
                              CBC Senator XXL
                              • 14.06.2005
                              • 829
                              • 60 km From BG,West

Eto vidis,a dve nedelje se nakanjujes da dignes tocak...

Comment

Working...
                              X