Pocelo je da mi lupa nesto kada skrecem, pun levi ili desni, isto kad hocu da ga potpisem on se ponasa kao da idem prko nekih neravnina, lupanje pri skretanju nije konstantno, ponekad lupa nekad ne. U pitanju ke fiat punto 98' gume su 185/60R14. Inace raspon rupa na felnama je 4x100, tako da imam konusne srafove. Npr. odem na parking smotam pun levi ili desni i on lupa jako i onda lupanje izgubi na intezitetu, ponekad i nestane, isto je i kad idem u rikverc, ali da napomenem da to nije samo lupanje nego i nesto cudno kao da lomi nesto kao da ide preko nekih neravnina.
Lupanje pri skretanju
Collapse
X
-
Pa jednom prilikom kad sam kretao i potpisao ga drugar je bio napolju i pitao me kakav mi je to cudan zvuk, kao da se nesto lomi. Zaboravio sam da kazem da kad kocim pri nekoj brzini od 50-60 km/h ako pustim volan ode mi u jednu stranu nekad levu nekad desnu, nisam gledao manzetne. A koliko kosta homokineticki odprilike? Hvala.
Comment
-
-
Originally posted by pantherZaboravio sam da kazem da kad kocim pri nekoj brzini od 50-60 km/h ako pustim volan ode mi u jednu stranu nekad levu nekad desnu, nisam gledao manzetne.Hvala.
Mada zvuk koji opisujes se najverovatnije odnosi na zglob.
Svrati do nekog mehanicara,neka ga pregleda i reci ce ti sta je u roku od 5min...
Comment
-
-
i moj glas ide na kineticki zglob a to sto vuce pri kocenju stavi nove diskove i provjeri 'celjusti'05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
03' inf. G35-Greddy TT narucen
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)
Comment
-
-
Da li neko zna koliko kostaju homokineticki OBA za moj auto
Evo ja sam pogledao malopre za punta 1.2 59kw 99 god.Jedan komad koshta 3700 din.Znachi racunaj oko 100 eur sa rukama...
Ovo ti je otprilike orijentaciono...Power of dreams !!!
Comment
-
-
Kada se promeni homokineticki, jel mora da se reglira trap?
Pitam jer su meni izgleda oba otisla pa sam mislio da prvo promenim ovaj koji non-stop krcka a za jedno mesec dana ovaj drugi koji se cuje samo povremeno...Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.
Comment
-
-
Ne mora,ukoliko se ne dira ni jedan deo kojim se podesava nagib/trag/zatur.
Spona se samo izbija,znaci nema pomeranja traga,isto vazi i za kuglu u viljusci.Bitno je da se izbije iz glavcine a ne da se skida sa viljuske.
BTW na Mazdi je kugla(koliko se secam) pricvrscena na viljusku sa onom velikom navrtkom koja se navija po obodu same kugle,tako da nemas potrebe za reglazom...
Comment
-
Comment