Ako se cuje nesto da lomi ili krcka onda je to homokineticki sigurno... Inace zar Punto nema kao i svi fiati raspon rupa 4x98 a ne 4x100???
raspon rupa, srafljenje (srafovi), centralni otvor
Collapse
X
-
Originally posted by pantherPa naravno da je raspon 4x98 na puntu, ali mogu da idu i felne 4x100 uz konusne srafove.Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by SrdjanOriginally posted by pantherPa naravno da je raspon 4x98 na puntu, ali mogu da idu i felne 4x100 uz konusne srafove.
Comment
-
-
Imas kod danka te srafove, komad ti je oko 2,5 evra. Nema nikakvih problema, naravno glavcina mora da bude odgovarajuca, za fiata ti je promer glavcine 58,1mm. Imam par drugara koji isto voze sa ovim konusnim srafovima i nije bilo problema, jer je stvarno mnogo veci izbor felni sa rasponom 4x100 nego sa 4x98. Naravno da sraf vuce malo u stranu kad se srafi, ali se nikada ne srafi do kraja samo jedan sraf nego se srafe sva cetiri ravnomerno.
Comment
-
-
Originally posted by Uros Piperskiako je centralni otvor odgovarajuci, onda je felna savrseno centrirana i nema potrebe srafiti sve ravnomerno i nikakav sraf ne vuce u stranu...
Ne svidja mi se kako sve ovo zvuci
Comment
-
-
A moze li aluminijum da se obradjuje tako na strugu? Da mu ne skidas neku zastitu ili tako nesto, inace taj sredisnji deo sto naleze na glavcinu ima li kakvu bitnu funkciju sto bi struganjem moglo da se narusi?
BTW, koji su promeri glavcina kod drugi proizvodjaca, barem ovih sto se najvise voze kod nas?Lancia Kappa 2.0 20v
Comment
-
-
Originally posted by Uros Piperskiako je centralni otvor odgovarajuci, onda je felna savrseno centrirana i nema potrebe srafiti sve ravnomerno i nikakav sraf ne vuce u stranu...
Ne svidja mi se kako sve ovo zvuci
Comment
-
-
evo rasponi rupa i rupe na felni tj promer na glavchini...
http://jovovic. ima. virus. com/tuning/felne.htm
a shto se tiche 98 na 100 moze ali se koriste shrafovi sa konusnom podloshkom koja ima vecu rupu kroj koju prolazi shraf nego telo shrafa trako da dozvoljava da shraf stegne podloshku u centru rupe na felni ... elem da bi felna bila centrirana mora da joj odgovara centralni otvor ... koji ako je veci na felni napravi se od aluminijuma prsten i reshena stvar ... uz aftermarket felne se isporuchuju prstenovi ... zato shto im je felna po defaultu sa centralnom rupom od 7cm tako da uvek mora prsten da bi legla na neki auto...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Nisam na tom linku video za ladu, zastavu i jos neke modele i marke. Da li neko zna gde bih na netu mogao naci pouzdanije podatke a konkretno me interesuje ET za vozila (naravno pored ostalih podataka)"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
-
et kod mene na sajtu je naznachen kao offset... a za yuga i ladu ... nisam ni ja nashao
naravno ovo su fabrichki podatci znacho et moze uvek manji da stavish da bi felna izashla josh napolje...Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Re: raspon rupa, srafljenje (srafovi), centralni otvor
Stara tema, ali mi je trebao podatak za centralni otvor za fiata.
Da dodam da moze 4x100 bez problema. I ja sam bio veliki protivnik toga, ali cena, duplo jeftinije placam ove felne od 4x98 koje mi se svidjaju.
Uptavo cu da krenem kod strugara, pa mi je zato trebalo 58.1
Inace moje felne su sa Golfa III i staju na punto bez konusnih srafova, razlog tome je sto su na Fiatu srafovi 12mm, a na VW 14mm, i sa srafovima od 12mm taman pase svaka rupa bez ikakvih problema
Comment
-
Comment