raspon rupa, srafljenje (srafovi), centralni otvor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: raspon rupa, srafljenje (srafovi), centralni otvor

Nadam se da si svestan da će konus šrafa biti u dodiru sa felnom minimalno a trebalo bi da konus leži celom površinom na sedištu u felni.Iz toga proizilazi da konus neće imati svoju funkciju i da će sile na glavu šrafa biti nepravilno i nenormalno raspoređene.Prostim jezikom,te felne tako okačene će jedva čekati da se odvoje od glavčine bez ikakve najave.

Čak i statički je suludo a kamoli dinamički.

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Problem je sledeći: za Alfu 166 rezervni točak u ćopavac varijanti ne postoji već iskuljučivo full size 205/55 16, a meni točak boca zauzima to mesto. Kada stavim točak od 16 cola u gepek imam problem što ne može skoro ništa drugo da stane. Probao sam da nađem ćopavac od nekog drugog auta i najpribližnije što sam našao je od Renault Espace II koji ima isti promer rupa 5x108, ima čak i isto offset 42, ali je centralna rupa 60.1 a na Alfi je 58,1.
      Moje pitanje je da li ovo može da smeta, da se takav ćopavac koristi na kratko do prvog vulkanizera ili bi baš morao i plastični prsten da se pravi da bi se prilagodila i centralna rupa?

Comment

• FM III
        CBC Član
        • 28.04.2010
        • 79
        • Beograd
        • Ford Focus mk3,5

Na kratko može, ali samo da znaš da onda opterećenje trpe brezoni ili šrafovi. Polako i do najbližeg vulkanizera.

Comment

• sErGiO
          Moderator
          • 30.01.2007
          • 2769
          • Neko selo pored Beogr
          • Alfa Romeo 156SW

Na žalost ništa od toga, taj ćopavac je 185/60 tako da mi praktično ne štedi ništa od prostora. Jedino da vidim od Lagune da li je manji ćopavac.

Comment

• FM III
            CBC Član
            • 28.04.2010
            • 79
            • Beograd
            • Ford Focus mk3,5

Ford i Volvo su isto 5x108 sa CB 63,4 a čini mi se i Jaguar pa pogledaj i njihove ponude.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Video sam da Mondeo ima 5x108 i da ima da se kupi na PA ali je njegov offset 51, ne znam da li će moći da se montira.

Comment

• FM III
                CBC Član
                • 28.04.2010
                • 79
                • Beograd
                • Ford Focus mk3,5

Imaš onda ovakav: https://novi.kupujemprodajem.com/aut...oglas/66981411 od volvoa ET 25

Comment

Working...
                X