nove plocice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

nove plocice

promenio sam plocice prednje na bmw-u i sad kad naglo stisnem kocnicu auto pocne da se trese odnosno papucica za kocnicu pocne da vibrira imam abs i sad neznam da li bas tako auto treba da se ponasa, amortizeri prednji su jako losi ovih dana treba da ih menjam pa ne znam da nije mozda zbog amortizera jel zna neko o cemu se radi
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

U pitanju su diskovi,stavio si nove plocice na vec trosene diskove.Mislim da ces morati da menjas diskove,nemoj ih nikako obradjivati...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Diskovi za obradu ili potrebni novi.-jedino resenje.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• fantastik
        CBC Senator XXL
        • 28.07.2005
        • 417
        • Novi Sad

nisu diskovi bili mnogo istroseni bas smo ih gledali mislim da je u pitanju abs ili istroseni amorti

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

uff,sto se tice obrade ja bas imam lose iskustvo,a i par ljudi koje ja poznajem,mada ako M kaze da moze obrada...

p.s da li ti se taj problem javio odmah po zameni plocica?
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Re: nove plocice

Originally posted by fantastik
            kad naglo stisnem kocnicu auto pocne da se trese odnosno papucica za kocnicu pocne da vibrira imam abs
            Ako imas ABs i osetis vibracije pri naglom kocenju onda je to normalno. Pa jesi ikada probao naglo da zakocis na klizavom, bilo kisi ili snegu sa starim plocicama, pa ako to vibrira na isti nacin onda je to to.

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

BMW muchi muku sa prednjim diskovima vec decenijama, zato tesko dati odgovor koji ima veze posto je opis nejasan.
              Ako "krcka " pod pedalom onda je ABS u funkciji i mogu biti losi amortizeri razlog ako je malo klizavo ... inache, ako samo imas osecaj da pumpa na sitno a da nelupa onda je M u pravu.

Malo vajde od dikova kojima je termika poremecena, nikakva obrada nece pomoci na duze staze...
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Ne tvrdim da moze obrada....samo navodim...cisto da se ima u vidu....kad bi ih video znao bi da kazem jer moze. Jer BMW ima debele diskove i ako su prilicno novi, a blago osteceni istrosenim plocicama, pojava risa ali ne i pregrevanje postoji velika verovatnoca da se mogu malo liznuti.

Predpostavljam da ne misli na ABS jer bi to imao i ranije nego vec standardno kod BMW-a pa i drugih to sitno tresenje dok se plocida dosta ne potrosi te dobije oblik izvitoperenog diska.

Ako je u pitanju BMW serije 7 nema dileme...dakle sigurno su diskovi krivi, standardno za sve aftermarket diskove montirane na seriju 7. Pregreva ih ocas posla. Masa

Ima i jos jedna mogucnost ako je serija 5, ili 7. To je centralna spona ali nadam se da je pre zamena plocica sve bilo u redu?
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

hm, poznato neispravni amortizeri doprinose tom efektu.
                  e sad, da li je i pre to isto postojalo ili je odjednom nastalo posle zamene plocica ?

diskovi se ne mogu videti okom, treba da se izmere komparaterom dok su namontirani na glavcini i okrece se tocak...postoji fabricka mera koliko je dozovljeno odstupanje odnosno luft.

ako su ventilirajuci diskovi, a mislim da svaki BMW jeste sa njima, lek je zamena diskova i to zamena para na istoj osovini.

obrada diskova je po pravilu gubljenje vremena jer ne otklanja uzrok problema.

na svake 2-3 zamene plocica se obicno menja disk..

jos jedna caka, za ventilirajuce diskove montaza tocka/felge se vrsi obavezno uz kilo kljuc i svih 4/5 srafova moraju da budu stegnuti istom silom. (tacno propisanom, obicno oko 90-110Nm).
                  odstupanje u sili zatezanja dovodi do krivljenja...
                  inace ce i novi disk da se pokrivi posle nekoliko jacih kocenja.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• fantastik
                    CBC Senator XXL
                    • 28.07.2005
                    • 417
                    • Novi Sad

nisam probao sa starim plocicama naglo da kocim, taman kad sam ih zamenuo sam morao naglo da zakocim i to mi se desilo bmw je 93 godiste e36 120000 presao i kaze majstor da su fabricki diskovi i da su menjane plocice 2-3 puta - iygleda da je problem u diskovima

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Za taj auto, obrada i nije neko resenje. Verovatno su ti ploce iskrivljene, a ako su i potrosene, obrada ti je kratkotrajno resenje. Placas ruke da ti skinu, obrade, vrate i to ce ti trajati najvise do sledece zamene... Kupuj nove diskove i zbog sebe i zbog nas ostalih!!!!!
                      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

.........................................

EDIT #008: Ne siri dezinformaciju ubuduce ako nemas sta pametno da kazes.
                        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• fantastik
                          CBC Senator XXL
                          • 28.07.2005
                          • 417
                          • Novi Sad

konocno sam bio na dijsgnostici za abs i prijavio je gresku 82 prednji desni senzor broja obrtaja - prekid, e sad nasao sam senzor od bmw-a kockice 91 god , da li taj senzor odgovara za moj bmw e36 92 godiste

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Samo pretpostavka, mozhda je postojeci senzor na tvom autu funkcionalan ali je diskonektovan. Ako se secam problemi su se javili nakon zamene kochinih plochica, pa znajuci kakvih sve "majstora" ima ne bi me chudilo da su pri zameni neshta "usput" zahebali... Dakle, skini tochak i pogledaj da li je senzor uopshte na svom mestu.

Ako si vec bio na dijagnostici jesi li mozhda saznao koji je kataloshki broj tog senzora (part number)? Taj broj se oznachava nizom od 11 numerichkih oznaka. Chisto sumnjam da mozhe da odgovara sa E30, ali daj da i to proverimo...
                            http://www.bmw.tv

Comment

• fantastik
                              CBC Senator XXL
                              • 28.07.2005
                              • 417
                              • Novi Sad

proveravao sam prvo i ocistio senzor pa je ponovo komp dao istu gresku, nasao sam na otpadu senzor i zamenuo ga i sad radi

p.s. pre ovoga jedan majstor je hteo da mi uzme 150e za dijagnostiku i otklanjanje kvara a mene je sve izaslo ovako kad sam sam uradio 25e.

Comment

Working...
                              X