Ojacanje shasije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mfengineer
    CBC Veteran
    • 24.06.2005
    • 145
    • Novi Beograd
    • Mazda 626 i-V6 2.5

Ojacanje shasije

Nabavicu uskoro Fiat-ov motor ne znam iz kog modela jos uvek, znam zasigurno da je 1.6 ccm , DTMR karb.
    Stavljao bi to u Z-101

pravio bi ojacanje noseceg dela limarije... lim, i sipke pravougaonog oblika sirine 5 cm, debljine 2 cm , debljina zida sipke 3 mm.
    Od tih sipki bi pravio vezu izmedju: veznog lima, pracke, sanki i sve to povezano ispod kola sa zadnjim vesanjem ....
    koliko je to izvodljivo, ima li neko neki savet, link, sliku, osetljiva mesta na kojima cesto puca lim ?, svaki vid pomoci je dobrodosao....
    MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Izgleda kao da si vec isplanirao sta ces da radis, a onda pitas kako to da uradis
    Ja ti ne mogu puno pomoci. Znam samo da kod keca puca pracka.
    Pored toga moras da ojacas oko nosaca motora (ja sam sa skoro serijskim 1.1 napravio poduze pukotine na jugu). Preporucujem ti i da stavis nosac na menjacu. Mislim da nijedan 1.6 nema mesto za kacenje gornjeg nosaca na kuciste bregaste. Ili promeni kuciste ili ubaci nosac na menjac. Bolje i jedno i drugo.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• TAZZ
      Banovan
      • 30.05.2005
      • 1409
      • NBGD,SERBIA

hehe itji tje to malo teze, ali ako si naumio kao shto reche Urosh.... pravac garazza i

Comment

• mfengineer
        CBC Veteran
        • 24.06.2005
        • 145
        • Novi Beograd
        • Mazda 626 i-V6 2.5

hvala na savetu, menjac cu zadrzati , petostepeni sa 1 i 2 brzinom od yuga 45... koju lamelu i korpu mogu da napasujem tu , da to bude malo tvrdje i da se ne sprzi posle nedelju dana....
        MAZDA 626 GE i-V6 2.5 125 kw+

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Koristianlaser, zamajac i kvacilo sa motora koji stavljas. Najverovatnije je jako slicno jugovom, samo 190mm lamela. U tom slucaju moras da kupis lamelu koja ima 17 zuba na glavcini, a precnik joj je 190, jer obicno 190mm imaju 20 zuba. Ako to ne uradis neces moci da koristis tu lamelu sa starim menjacem.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Danilo
            CBC Senator XXL
            • 02.10.2004
            • 908
            • Beograd, Dorcol

A jel moze da zadrzi fabricki menjac sa Tipa?
            I koje poluosovine onda idu?
            www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Ne znam da li postoje poluosovine koje mogu da se koriste u toj varijanti. Mislim da moraju da se preprave (neke).
              Sa Tipovim menjacem postoji i problem poluga menjaca. Nisu iste, bitno se razlikuju.

Comment

Working...
              X