Multitronik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan1
    CBC Veteran
    • 27.10.2004
    • 137
    • Beograd

Multitronik

Znam da je to menjac sa kontinualnim prenosima
    A moze li mi neko objasniti uopste sta to znaci upraksi,odnosno kako se ot oseca u voznji.
    Moze li se sa multitronikom imati onaj osecaj kao sa tiptronikom,kada stisnes u kick down a on promei za 2.stepena unazad i ubrzas.
    Ima li kod multitronika kick down uopste?

Da li multitronik moze da pruzi u sportskoj voznji bar osecaj kao tiptronik(i kod automatskog i manuelnog rezima)
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Cao!
    Pricas o novom menjacu u TT-u?
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Stefan1
      CBC Veteran
      • 27.10.2004
      • 137
      • Beograd

Originally posted by BOOST
      Cao!
      Pricas o novom menjacu u TT-u?
      Za Audi mislim a konkretno za A6

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Multitronic je ustvari varijator(CVT) sa "beskonacnim" brojem brzina. Ubrzavanje i usporavanje lici kao na voznju tramvajem odnosno kao voznja motornim sankama-tamo se koristi isti sistem samo sa gumenim kaishem a u Audiju je lanac. Ako imas Multitronic ne mozes da imas Quattro-za sada. U rucnom modu ima 6 brzina. Ne koristi konvertor obrtnog momenta (torque converter) kao obican automat ili Tiptronic. Ima "mokro" kvacilo (slican sistem je upotreblen za razvoj jos savrsenijeg menjaca DSG, koji je pomenuo BOOST- ali ovaj menjac ide samo u poprecne motore), ustvari dva mokra kvacila-jedno za napred i drugo za nazad. Ima kick down i pri naglom pritiskanju pedale sam bira koji odnos ce izabrati- ustvari bira to sto je zalozeno u softver elektronskog bloka menjaca
        Boost or bust...

Comment

Working...
        X