Da li neko ima iskustva sa ovim vidom zastite,koliko je pouzdano,.....bilo kakav komentar je dobrodosao.
ANTIKOROZIVNA ELEKTRONSKA ZASTITA
Collapse
X
-
-
-
mozes da dobijes od mene takav uredjaj za sitne pare koji sam skinuo sa ranijeg auta, mislim elektroniku/centralnu jedinicu. poenta cele price je da treba elektroda da bude na vlazi ali ne i u soli zimi. moje iskustvo je da ne usporava koroziju kako se obecava. inace uredjak koji imam je domace proizvodnje, kupljen direktno u radionici od samog konstriktora za nekih 350 dem pre nekoliko godina, mislim 97 ili 98. godine. i pored tog sistema korozija je imala svoj ritam, ako je postojao neki efekat ja ga nisam primetio.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
-
Comment
-
-
Ja sam imao sistem "Trio", od prilike je radio godinu dana i nisam primetio zaustavljanje korozije... Mislim da pre svega ima vishe uticaja na lim koji nije krenuo sa korozijom. E sad, kod ovog sistema je bilo preporuchljivo skinuti prvi sloj farbe u obliku sonde i zalepiti sondu na to mesto (shto blizhe mestu na kome ochekujesh koroziju), sonde sam montirao na kosheve Fiat-a...
Shta znam, sve se na kraju svelo na to kako diodice lepo blinkaju i plashe mrak, a mozhda i ponekog neiskusnog lopovchica...
Comment
-
-
OK, kad korozija vec krene,nema spasa.Mislio sam kao jedan vid prevencije.Nije skupo pa cu probati,nista ne gubim.
Poz
Comment
-
-
korozija
Teoretski korozija pocinje da deluje nakon 4 sata (mikrokorozija) i kad krene tesko ju je kontrolirati odnosno ostaju samo procedure za njezino usporavanje. Sve zavisi od kvalitete lima.
Sasha pridrzavajte se teh pravilima prilikom farbanja i ne preskacite niti jednu fazu zastite .
Pozdrav za dragog drugaPozdrav za staro drustvo
Comment
-
-
heh, imam ja nesto protiv korozije, poklonio mi efi. zove se grag prebranac. svako jutro bacim u zrak grah prebranac i onda ga stavim u pepeljaru. jedina mana je to sto manje chikova stane u nju ali kaze efi da 100% stiti od korozije"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
Bravo Luka1,
Korozija pocinje strahovito brzo (cak i za 15 minuta za aluminujum) i veoma je vazno kako se i pod kakvim klimatskim uslovima radi prvi sloj zastite kao i sam kvalitet materijala koji se nanosi.Ne znam da li je neko od vas video i gde servise za te stvari. Pa to su apoteke. Suvo, ugejano, bez prasine,osvetljeno, antistaticki podovi....Cene su u skladu sa tim pa se zato automobili bacaju jer je osiguranju jevtinije da ih proglasi totalnom stetom nego da placa tako skupe usluge.Kad se desi udes onda sve u vezi korozije naglo isplivava na povrsinu jer se najvaznije stvari cesto ne vide golim okom. Zastita anodama od korozije je jedino zakon na plovnim objektima ali mi se cini da se prakticno veoma tesko moze inplementirati kad su automobili u pitanju. Pozdrav drustvu
Comment
-
Comment