Raspao mi se menjac na Astri f

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Raspao mi se menjac na Astri f

Juce sam isao do Morovica rodjaci na 40 dana,nas cetvoro u kolima i u povratku taman na ulasku u Novi Sad odjednom kada je poce da drobi iz menjaca to jos nisam nikada tako glasan zvuk cuo.Stanem odmah i pogledam kad ono zuji iz njega extremno,pa kada stisnes kvacilo umurise ali i dalje zuji od potisnog lezaja,a kad pustis kvacilo drobljenje veliko ali brzine ide bez problema i normalno odvaja i prenosi na tockove pogon.Znam vec sta je u pitanju,idem od nedelje u Euro auto po drugi menjac i set kvacila treba da uzmem najverovatnije Sachs(saks) i ulje za drugi menjac.
    To me bas cudi kako nije provristao kada je na visokim obrtajima nego na bas penzionerskoj voznji otisao.Nasao je kada da rikne taman sam planirao za nesto drugo kad ono cvrc.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

kupovaces nov menjac?!?
    koliko kosta to zadovoljstvo za astru F..jel pase of kadeta?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Zameni ti komplet kvacilo a menjac ti je mozda ok...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Originally posted by Srdjan
        Zameni ti komplet kvacilo a menjac ti je mozda ok...
        Nije menjac drobi i kada je spojnica ukljucena,a i pre 30hkm je skidan i varen je seger sto drzi zupcanike pete brzine tako da je i on dobio a lamela je i pre 30hkm bila poprilicno istrosena tako da je ona sada isto za menjanje a potisni lezaj zuji kada se stisne kvacilo,tako da cu sve skinuti lepo promeniti,da sam miram sa tim delom auta.

ZoranBG

Ne kupicu polovan menjac najverovatnije u Euro autu,pre par meseci su bili od 80-100e,a set sachs kvacila je bio oko 70e i jos dve litre ulja za menjac najverovatnije Castrol a mozda i Shell,nov menjac ima da se poruci i kosta oko 1000e sto nisam lud da uzimam.

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

U kakvom je stanju taj menjac kad se prodaje za 80eura???
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Castrol a mozda i Shell
            Bolje uzmi Opel ulje,cena solidnog polovnog menjaca je oko 200-300e za pomenutu Astru,ovaj f18 sto ide kod mene bolje ne pitaj

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

U Euro autu sam pre godinu dana gledao motor i mejac za Corsu B 1.4(izvadjen iz havarisanog auta,videlo se po nosacima) za 350e.
              Tako da 100e za menjac kod njih mi deluje normalno...

Comment

• Davor
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2005
                • 498
                • Novi Sad

Ici cu sada da vidim koliko ima se krece menjac F13,pre je bio od 80-100e a uvek sam ih trazio da li je to cena dobrog menjaca ili loseg i kaze mi dobrog i da imam garanciju da ga probam kako ide i ako ne krci to je to a ako krci dodji i zamenicemo.

Pre sam ih ptao i komplet motor od astre f1.6 8V sa odjavom i koji moze kod nas da se zavede u papire bez alnasera i alternatora je bio 350e sa ubrizgavanjem na sebi sto nije puno bar po meni.

Comment

• Deki
                  CBC Senator XXL
                  • 18.02.2005
                  • 307
                  • Beograd

Ako ti zatreba imam odlican f16 menjac. Dobijes to jeftino.

Comment

• Davor
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2005
                    • 498
                    • Novi Sad

Bio sam juce u Euro autu,i kazu da je menjac 80e F13,ali su se odmah ogradili da garanciju imas samo do momenta dok ga ugradis i ako odmah ne zuji to je to a ako zuji onda ce ti zameniti,a ne daju ni na dva dana garanciju,a ne mozez ga kupiti odmah pa ugraditi za pet dana jer to oni ne priznaju.
                    Za set kvacila sam otisao u Sahcs prodavnicu i kaze mi da je za 1.6si cena 6700,a za moj 1.6i 13500din,gde sam se smrzao,pa smo gledali razliku u ta dva seta i izgleda da se razlikuju lamele a korpa je ista i potisni lezaj bar na osnovu broja zuba na lameli i precniku njenom.
                    Ako neko zna da li moze da se napakuje neka javlja posto mi je ono malo naduvana cena i niposto mi neodgovara.

Comment

• Davor
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2005
                      • 498
                      • Novi Sad

Kupio sam danas u Euro autu menjac za 80e,naoko je dobar,nema lufta u diferencijalu i spojnickoj na ono cimanje rukom a videcemo kako ce biti kada se montira.Sada sam u potrazi za setom kvacila posto ima raznih i modela i cena a svi se kunu da nisu nikada imali reklamaciju.
                      Delphi 8800din set
                      Shall(kaze nemacki mada ja ne poznajem tu marku) 8300din set
                      Sachs treba u da vidim kada skinem kvacilo pa da uporedim jer su cene od jednog modela 6700 a od drugog 13500
                      ulje za menjac je 750din litra a treba mi 1.6l tj pakovanje od dve litre
                      +30e sto cu sa drugarom skinuti sve u svemu lepa ekskurzija

Comment

• Delkan
                        CBC Senator XXL
                        • 14.06.2005
                        • 829
                        • 60 km From BG,West

Originally posted by Davor
                        Shall(kaze nemacki mada ja ne poznajem tu marku) 8300din set
                        Ako se misli na Mayer & Shall(ili Sheal,ili kako vec...)
                        zaobidji obavezno.Bio sam u jednoj veleprodaji i to je bio jedan od predloga(ali su mi napomenuli da je remont),+ znam za jedno lose iskustvo sa njima...

Comment

• vega
                          CBC Senator XXL
                          • 21.02.2006
                          • 324
                          • Beograd

Uzeo Mayer prosle godine... lepo izgleda, uputstvo za montazu na par stranica u koloru na srpskom!, sve super naoko...
                          Ispostavi se tezak remont. Korpa je dno dna, otprilike je tanjirasta opruga umorna preumorna...
                          Vec 5-6 puta sam spustao kvacilo na sajli od kako sam ugradio (nesto preko 15000km). Ako nastavi ovako sanse nema da dobaci 50kkm
                          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Davor
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2005
                            • 498
                            • Novi Sad

Evo zamenjen je menjac i set kvacila.

Menjac 80e
                            Set kvacila Sachcs 90e
                            ulje za menjac Opelovo 20e(2l)

Evo par slika

Na prvoj slici se vidi kako je pukao zavaren zupcanik pete brzine i drljao je po dekli,a sam set kvacila nije bio uopste u losem stanju samo kada se vec menja neka je sve promenjeno.

Comment

• Delkan
                              CBC Senator XXL
                              • 14.06.2005
                              • 829
                              • 60 km From BG,West

Originally posted by Davor
                              Na prvoj slici se vidi kako je pukao zavaren zupcanik pete brzine i drljao je po dekli.
                              To je izgleda bila ona varijanta "...ma,sad cu ja njega da zavarim i ide on na pijacu" popravke.Samo sto je zavrsila na tvojim ledjima,jbga.
                              Kakvo budzenje,strasno...

Comment

Working...
                              X