Adaptaciona plocha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dutchman
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 741
    • Vracar centar sveta

Adaptaciona plocha

ako neko uopshte zna shta je nek javi ... gde ko i poshto ...

inache josh jednom adaptaciona plocha koja omogucava da se motor jednog proizvodjacha namontira na menjach drugog proizvodjacha iako zvono ne odgovara tj ne ide shraf na shraf...

najbanalniji primer bi bio Yugov motor da stavim u BMW-a tj na BMW-ov menjach ... dodushe ovo ne bi funkcionisalo poshto je motor previshe slab ali kontate shta me zanima .... nadam se

ili naravno neko ko je vec upoznat sa problematikom da da objashnjenje kako to sam da izvedem ....
    Prevelika slika u potpisu!
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Heh, gde me nadje

Adapter plocu moze da ti napravi bilo koji strugar, masinac, kako god. Meni konkretno na SAAB motor ide BMW menjac, pravi se adapter ploca sa jedne strane ide raspored rupa za menjac, sa druge za motor, nije nekakva raketna nauka...Po potrebi se zvono menjaca obrusi za debljinu ploce, i to je to. Doduse, ako je ulazna osovina duza onda to mora da se kompenzuje debljinom ploce. Sumnjam da ces da nadjes nekog ko to sad pravi i prodaje, obicno to pravis sam.

Nema neke problematike, ako ne znas kako sam, odnesi u neku od masinskih radionica i blok i menjac, i kazes "hocu ovo na ovo", pogledaju raspored rupa, naprave plocu i gotovo.

Naravno, pre uzimanja mere za plocu, motor i menjac mora da se postave u polozaj u kojem ce i stajati jedan u odnosu na drugi i da se tako uzme mera za plocu i rupe.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dutchman
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 741
      • Vracar centar sveta

OK to sam i sam znao ... ako pronadjesh mashinsku radionicu koja ce tebi to uraditi javi ....

hvala unapred...
      Prevelika slika u potpisu!

Comment

Working...
      X