Caos... Pokusacu sto bolje da opisem situaciju... Naime kada je sve ok, kada dam kontak i upale se sve lampice, obicno tada drzim nogu na pedali kocnice i onda u trenutku nesto cvakne pod nogom i lampica za abs se iskljuci i sve je ok, kocnice se ponasaju normalno... Ali ponekad mi se desava da kad dam kontak nista ne cvakne pod pedalom i lampica se uopste ne gasi, i dalje kocnice funkcionisu samo abs ne radi. U tom trenutku dok lampica i dalje sija nesto zuji... Sto je najgore to zuji i kada izvadim kljuc iz brave, dakle skroz ugasim auto... I to dodje nekako sebi posle nekoliko davanja kontakta i gasenja i nista ne zuji i abs dalje danima radi kako treba... E sad malopre mi se desila ista situacija samo sto je ovaj put izgleda nesto gore...
I dalje lampica za abs sija, uopste se ne gasi i nesto zuji.. Ugasim auto, izvadim kljuc i dalje zuji. Ostavim tako auto nekoliko desetina minuta, ocekujuci da ce se mozda samo iskljuciti ili da to zujanje nije ozbiljno, kad me prijatelj zove da dodjem do kola... I dalje posle pola sata zuji, uspem da otkrijem gde zuji, otvorim haubu i zuji bas abs centrala ili kako se vec zove... Zuji kao kad radi neki elektromotor... Kada ga pipnem on vreo, posto ne znam gde je osigurac za abs, moram da skidam klemu sa akumulatora... Dok sam nasao odgovarajuci kljuc vec je pocelo da se dimi iz tog dela... Kad skinem klemu, naravno nista ne zuji... Ostavim ga pola sata da se ohladi, vratim klemu ono ponovo zuji, dam kontakt kljucem ono prestane, lampica se izgasi i sve je normalno kao da nista se nije desilo i to je to za veceras.... Sta se desava???
A da auto je Fiat Marea 1.6 ?98god!
Pomoc???
Inace ima li veze koju klemu skidam, ja sam skidao minus jel mi bilo lakse i kad sam je stavljao ponovo malo varnici na samoj klemi na akumulatoru!!! Jel to normalno??? Mogu li nesto tako da s****m???

A da auto je Fiat Marea 1.6 ?98god!
Pomoc???
Inace ima li veze koju klemu skidam, ja sam skidao minus jel mi bilo lakse i kad sam je stavljao ponovo malo varnici na samoj klemi na akumulatoru!!! Jel to normalno??? Mogu li nesto tako da s****m???
Comment