I koji je tip centralnog diferencijala?
Ja mislim da mora da ostane isti prenosni odnos. Izuzetak su enke vrste centralnih diferencijala/razvodnika koji traze vrlo malu razliku prenosa napred-nazad da bi mogli da rade.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
ako su mehanicki, pogotovu centralni (a lici mi da je tako) onda bi po logici trebalo da moze da se po zelji menja prenosni odnos posto nema (glupe za mene) elektronike da ometa taj izbor.
torque sensitive diferencijal bi trebalo da je sam po sebi takav da slobodno raspodeljuje momente vec prema trenutnoj trakciji i time i prenos napred-nazad odnosno levo-desno.
sam final gear odnos ne vidim kakve veze ima sa blokadom difa kao takvom, posto je to samo par zupcanika odredjenog prenosnog odnosa.
to je neka moja logika za mehanicke kocece diferencijale.
znam da prve verzije Haldex elektronskog diferencijala jesu bile izuzetno osetljive i na najmanju promenu promera guma-tocak a kamoli na promenu medjusobnog odnosa prenosa. ali to je sasvim drugaciji sistem od torsena koliko znam po principima rada pa ta ogranicenja otpadaju za tvoj slucaj primene.
Comment