Kada su prljavi senzori ABS-a...?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • barda
    CBC Veteran
    • 28.11.2005
    • 154
    • Novi Sad

Kada su prljavi senzori ABS-a...?

Imam problem sa ABS od kada sam kupio polovnu Opel Vectru A ali nikako da ga resim (uvek se nadje nesto prece).

Naime, ABS sistem radi, ali samo kada krenem lagano, jedno 100m, i tada kada kocim osetim vibracije na pedali kocnice. Medjutim, kasnije se upali ABS lampica.... i imam klasicnu kocnicu....

Da li je moguce da su senzori prljavi, ili je mozda neki pokvaren?
    Kako da utvrdim koji? (mada sam cuo da je jedan oko 100e - tako da cisto sumnjam da cu ga kupiti)

Najbolja varijanta je da su zaprljani - kako da ih ocistim? Komprimovanim vazduhom ili ...?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

lepo ih izvadis i wd40! dobro ih naprskaj i obrati paznju na diskovima ili dobosi neznam sta imas nazad imaju kao zupci da su i oni ociseceni jer abs po odbrojavanju zubaca detektuje sta se desava!!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• barda
      CBC Veteran
      • 28.11.2005
      • 154
      • Novi Sad

Da, imam sva cetiri diska.
      Da li moram da ih vadim, ili je dovoljno da ih na licu mesta "istusiram". Ko zna posle 16 godina da li ih je moguce skinuti....

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

sve zavisi sta imaju na sebi ako je samo blato mozes a ako ima jos koje cega skidanje mada nije ni to problem!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Nisu prljavi nego je jedan od senzora (tesko da su oba) "izlizan" i non stop daje kontakt.
          Trebalo bi da kupis novi. Ako sad nisu oba pokvarena sigurno ce se i drugi uskoro pokvariti.
          Ja sam to imao ove zime na Passatu. Nema mnogo pomoci, zato sto se kuciste senzora izlizalo od konstantnog kontakta sa rotirajucim delovima na koje naleze (glavcina ili sta vec).
          To ces najbolje saznati ako odvedes auto na dijagnostiku.
          Boost or bust...

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Originally posted by Nenad
            zato sto se kuciste senzora izlizalo od konstantnog kontakta sa rotirajucim delovima na koje naleze (glavcina ili sta vec).
            abs bese senzor a ne klip pa da je u kontaktu sa rotirajucim delovima!!! ako gresim ispravi me! abs senzorj je fiksiran i njegova duznost je ocitavanje nazovimo ih repera sa diska pa potom salje signal abs racunaru koji dalje odredjuje svoj posao itd... kada bi senzor bio u kontaktu sa tim reperima sta mislis koliko bi trajao????

Comment

• barda
              CBC Veteran
              • 28.11.2005
              • 154
              • Novi Sad

Da, sigurno nema kontakta.
              Koliko se secam od pre kada sam zagledao, upravo je tako kao sto kaze ada.

Taman cu sada za ove praznike da imam zanimaciju

Comment

• Delkan
                CBC Senator XXL
                • 14.06.2005
                • 829
                • 60 km From BG,West

@ada Ne treba da ima kontakta,zazor je vrlo mali,ali kad uzmes u obzir prljavstinu,rdju,"luft" lezaja,...onda moze i da ga bude.

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

slazem se sa tobom ali bi u tom slucaju vrh senzora bio rascvetan znaci neka izvadi senzor i wd sprej je cudo! ja sam na aj nacin resi problem barem na 10 auta !

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

Originally posted by ada
                    Originally posted by Nenad
                    zato sto se kuciste senzora izlizalo od konstantnog kontakta sa rotirajucim delovima na koje naleze (glavcina ili sta vec).
                    abs bese senzor a ne klip pa da je u kontaktu sa rotirajucim delovima!!! ako gresim ispravi me! abs senzorj je fiksiran i njegova duznost je ocitavanje nazovimo ih repera sa diska pa potom salje signal abs racunaru koji dalje odredjuje svoj posao itd... kada bi senzor bio u kontaktu sa tim reperima sta mislis koliko bi trajao????
                    Ja sam pomenuo kuciste senzora a ne senzor. U roku od dva meseca ove zime sam promenio oba senzora zbog toga sto sam vec pomenuo.

Odvezi auto na dijagnostiku pa ako se na dijagnostickom aparatu nista ne pojavi znaci da je senzor u redu onda mozes da kazes da je nesto prljavo.
                    Problem pojavljivanja rupe na kucistu senzora je uzrokovan "prljavstinom" koja se skuplja na kocionom disku i u kontaktu je sa kucistem prilikom okretanja tocka.
                    Boost or bust...

Comment

Working...
                    X