Samara i njen menjac...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Samara i njen menjac...

Imam Ladu Samaru 92' god, i imam veliki problem sa menjacem od kada sam je kupio (pre 5 meseci).

U pitanju je petostepeni menjac, presao oko 120000Km. Naime, menjac se jako cuo pa sam jos zimus naravno hteo da proverim ulje. Tada sam naisao na neslaganja. Jedni su mi govorili da u samarin menjac sipam moptorno ulje, a drugi da sipam ulje za menjace... Na kraju sam iskopao neko sae 80 i sipao ga. Tada sam primetio da je u menjacu falilo sigurno litar od propisanog.

Ulje nigde ne curi i mandzetne su ok makar od kad sam je ja kupio (bivsi vlasnik kaze da ih je sve menjao pre 6 meseci i sasvim su ok). Predpostavljam da je njemu iscurilo ulja i da je samo menjao mandzetne a da nije proverio ulje.

Posle zamene ulja, stanje se malo popravilo ali kako je doslo leto, i ulje u njemu se razredilo, opet isti problem. Razmisljam da sipam sae 90 ali me interesuje da li je jos neko imao problema sa menjacem na samari i ima li neke pomoci osim zamene menjaca.

Jedni mi kazu da kod njih odu sinhroi a drugi da su u pitanju zupcanici ili lezajevi u diferencijalu, ali koliko se isplati rasturati ga?

Inace lepo salta brzine.

P.S. Jedan mi je nudio za 120e petostepeni menjac sa garancijom pa me interesuju i vasi komentari na cenu.

Inace ovo sam vec pisao u forumu Ruska vozila pa se unapred izvinjavam ako sam nekom dosadan...

Pozdrav!
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

To brujanje koje se cuje je od lezajeva, koji su naceti losim podmazivanjem poceli ubrzano da se trose. Probaj da sipas neki aditiv za menjace prilikom sledece zamene ulja, to ce malo da ublazi situaciju, a istovremeno sprmaj kintu za drugi ili za remont postojeceg. Probaj da nadjes jos neku samaru pa uporedi zvukove, jer neki menjaci su jednostavno bucni iako je sve u redu. U svakom slucaju bez panike, ako mu se blizi kraj to opet moze da se otegne poprilicno 5000-15000km.

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

imao sam samaru 1.5 sa 5-brzinskim mjenjacem, i koliko god da sam pokusavao da ga ubijem, nisam uspio!
      naime vozio sam je i sa razvaljenim kvacilom (saltanje "ala sekvencionalna") nekoliko stotina km i nista se nije desilo ni mjenjacu ni cemu drugome. jedino je 5-ta brzina imala takvu poziciju da suvozac nije imao mjesta za koljena
      radi poredjenja - u roveru sam samljeo mjenjac poslije nekoliko mjeseci voznje
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kad smo vec kod aditiva da li neko zna neki aditiv za menjace, i da li ga je koristio...

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

idi na ovom sajtu na : Aditive za ulja

ja licno nisam koristio,ali par mojih prijatelja je koristilo i kazu da im je osetno smanjilo buku iz menjaca.

video sam da prodaje SHOPINVEST,a verovatno ima na jos mnogo mesta.
          mislim da kad sam jednom pitao za cenu(posto se i moj menjac malo cuje),da je cena bila oko 300 din za tubu.
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Hvala za ovo ima ga u ukr-cal commercu u Novom sadu i oticicu danas da ga uzmem posto je nekih 3-4Eura.

Javicu da li ima promene.

Pozdrav.

Comment

• to je to
              CBC Član
              • 04.04.2005
              • 62

U menjac Lade Samare ide motorno ulje.
              nista meni ovde nije jasno

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Evo pogledah, auto data kaze sae 10w/40, stvarno motorno ulje.

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Mozda je to zato sto je konstrukcija takva da gusto ulje ne moze da se probije do nekih lezaja.

Cinjenica je da je u menjacu kada sam je kupio bilo ulje za menjace (makar po mirisu), pa je mozda zato i poceo da crkava - lezajevi su ostajali bez podmazivanja?

Posto sam cuo da je bilo jos ovakvih slucajeva, interesuje me da li je neko vec rasturao ovakav menjac? Da li se to isplati?

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

I kod mene se peta cula jos od kupovine auta,posle je zet vozio isti jos 5 god culo se i kod njega ali nista nije riknulo,auto je tako i prodat

Comment

• G.feri
                      CBC Član
                      • 01.03.2006
                      • 29
                      • Vojvodina

Kod Samare ide motorno ulje u menjač. jer inače nemože da podmazuje 5 brzinu.Najčešće strada iežaj 5 brzine zbog nedostatka ulje u menjaču.
                      Pozdrav

Comment

Working...
                      X