BMW 635 i felne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Velja
    CBC Veteran
    • 22.12.2005
    • 176
    • https://t.me/pump_upp
    • CharlesfaistOB

BMW 635 i felne

Pozdrav svima, moj drugar ima problema oko izbora felni za ovaj prelepi bmw, a posto je u Svici i treba mu odgovor brzo prekopiracu njegov mail i nadam se da cete nam pomoci:

"Naime, moj BMW nema colovne felne nego milimetarske, jedina guma koja pasuje je Michelin TRX, to je bila prva guma pravljena za velike brzine pre 30 godina. Naravno da vise ne moze da se kupi onako, vec mora da se naruci kod Michelin-a. Cena je za 4 komada oko 1600 CHF (oko soma eura).

Jeftinije mi je da kupim nove felne I gume nego samo nove TRX gume.

S tim u vezi, BMW nikada nije napravio colovnu felnu za moj auto, predpostavljam da je to zbog offset-a

Moje felne imaju offset 22 (pogledaj email prilogu). (prilog:Our wheels have an offset of ET32-38. Your car has an original offset of ET22.
    Therefore you need wheel spacers of at least 10mm.)

Moje pitanje je sledece, posto nemam para za nove felne, hocu da kupim polovne. Ono sto znam da pasuje na moj auto je 18 inca 8 ili 8.5J 5 rupa 120.

Offset mi je problem.

Pitanje:

Ako mi je offset veci od 22, ili ti na primer 40, da li to znaci da moram da stavim distancer od 20mm

Da li bih mogao da kupim felnu sa offset-om od 20?"

Hvala i od mene!
    https://t.me/pump_upp
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pa lepo su mu napisali, standardni ofset felne mu je 22mm, a njihovi tockovi su recimo 32mm, sto znaci da mora da stavi distancer od 10mm. Problem bi postojao kada bi ofset standardne felne bio MANJI nego ofset nove.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Da....kad bi isao na tu sirinu felne morao bi da stavis.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Djordje
        CBC Član
        • 11.05.2006
        • 16
        • Francuska

Hvala na pomoci.
        Imam jos jedno konkretno pitanje. Za offset veci od 22mm su mi potrebni distanceri. Do kolikog maksimalnog offset-a mogu da idem, tj. koliki je najveci preporuceni distancer bezbedan.
        Nude mi jedne prelepe felne od nove serije 5 ali je offset 20. Posto si (206) naznacio da ako je manji offset od originalnog mogu nastati problemi, da li bio ljubazan da mi malo pojasnis zasto, ili jednostavno mi daj savet da li da uzimam felne sa manjim offset-om od 22mm ili ne.
        Unapred zahvalan.
        Djordje
        Mercedes W124 500E 1992
        BMW 635CSi 1986

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

U odabiru felni ne igra ulogu samo ofset, vec i eventualna razlika u sirini same felne. Razlika u ofsetu od 2mm obicno je zanemarljiva, ali imas razlicitih kalkulatora velicina gume/felne na Netu koji mogu da ti daju sve kombinacije, sta se desava ako menjam ovo ili ono...

Recimo, http://www.geocities.com/gmfwd/pages/tirecalc.html
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Da ne petljamo previse, daj velicinu tvoje fabricke felne kao i te koju bi hteo da stavisa od 5-tice i dobijes odgovor moze - ne moze bez dist.

Comment

• Djordje
              CBC Član
              • 11.05.2006
              • 16
              • Francuska

Dobro jutro!
              Situacija je sledeca. Nisam uspeo da saznam tacnu dimenziju moje originalne felne. Znam da "od prilike" metod ne pomaze puno ali to je jedino sto mogu da ponudim.
              Dimenzija moje gume je 220/55VR390
              Felna je u milimetrima i pretvoreno u cole bi trebalo da bude 15.3, sirinu ne znam, opet ot prilike je 7.5, a offset je 22.
              Od potencijalno novih felni trenutno razmatram:
              1: Dve prednje 18x8 offset 20 i dve zadnje 18x9.5 offset 22, te su od M5 E39 i trenutna cena na ebay-u je 259E (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %3AIT&rd=1).
              2: Cetiri felne od E65, 18x8 offset je 24, cena bez guma je 339E
              3: Cetiri felne od E60, 18x8 offset je 20, cena sa gumama Dunlop SP Sport 245/40R18, 93Y, trenutna cena na ebay-u je 52E (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... %3AIT&rd=1).
              Hvala!
              Djordje
              Mercedes W124 500E 1992
              BMW 635CSi 1986

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Djole sto se tice ET-a sve te nabrojane felne ti staju ali mislim da neces moci proci bez peglanja ruba zbog obima tocka. Isto mislim da ces sa 18-ticom biti ogradjen profilom gume koji ce morati biti dosta nizak...opet zbog obima.
                Ali to mozes lako proveriti....treba da izmeris koliko mesta imas od kraja gume pa do upora amortizera gde naleze opruga.
                Naravno felna se uvek proba na kolima pre kupovine, a ako to nisi u mogucnosti obavezno se izmere slobodna mesta napred i pozadi i na kraju sve detaljno preracuna.

Comment

• Djordje
                  CBC Član
                  • 11.05.2006
                  • 16
                  • Francuska

Hvala.
                  Generalno u USA moze sve da se nabavi po mnogo nizim cenama nego u Evropi samo je problem u transportu. Vecina ljudi kupuje felne kod ovih likova (LINK)
                  Oni preporucuju za moj auto sto se 18ica tice ili 8j ili 8.5j i velicinu gume 225/40R18.
                  To znaci da ako kupim samo felne, trazicu tu dimenziju gume, a ako bude dobra cena za onu poslednju opciju sa Dunlop gumama, onda cu, ako ne pasuju, da stavim nove, uze i nize gume. Na zalost, ne mogu da probam felne pre kupovine jer planiram da ih narucim iz Nemacke ili Austrije.
                  Prosle nedelje sam probao jedne felne 17x8J, gume 225/40R17 sa BMW-a E36. Imam i fotografiju ali ne znam kako da je zakacim da vidis. Pretpostavljam da ta felna ima veliki offset posto je skoro kacila amortizer.
                  U svakom slucaju, puno hvala na pomoci.[/img]
                  Djordje
                  Mercedes W124 500E 1992
                  BMW 635CSi 1986

Comment

• Djordje
                    CBC Član
                    • 11.05.2006
                    • 16
                    • Francuska

I posle duzeg vremena....

evo ga rezultat!
                    Hvala svima na pomoci!

[/img]
                    Djordje
                    Mercedes W124 500E 1992
                    BMW 635CSi 1986

Comment

• Velja
                      CBC Veteran
                      • 22.12.2005
                      • 176
                      • https://t.me/pump_upp
                      • CharlesfaistOB

Extra izgleda!!!
                      Samo ne znam kako taj niski profil podnosi rupe po tim evropskim putevima
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• Djordje
                        CBC Član
                        • 11.05.2006
                        • 16
                        • Francuska

Super ti je ova!

Stvarno nemamo rupa po putevima, doduse ja sam nasao jednu pre par godina i upao u istu, peske, bio sam na stakama 8 meseci.

Moze i ova varijanta:

Sto sire gume, manja je sansa da ce upasti tocak u rupu.

Pozdrav!
                        Djordje
                        Mercedes W124 500E 1992
                        BMW 635CSi 1986

Comment

Working...
                        X