Pirelli P6 ili Goodyear Excellence?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u pravu si. imam dobavljačke ulazne cene za oko 1200 modela guma, formirane VP i MP cene i kompletne kalkulacije pa sam se uverio iz podataka da su marže i dalje vrlo zavidne, mada samo u proseku posmatrano. /podaci su iz tzv sintetike/

za podosta guma marže su mizerno male, neki se modeli u nekim dimenzijama prodaju i ispod nabavne cene.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Marko_G
      CBC Član
      • 25.10.2008
      • 44

I ja treba da kupim nove dve gume za mog pug-a 407 i dvoumim se izmedju ova dva brenda!

Inace dimenzija je 215/55/17" i guma je skupa u pm... Ovu dimenziju koristi samo pezo btw...

E sad, problem je sto ne znam koji je model Pirelli gume koje sam gledao a Good Year je HydraGrip!
      Pirelli je na akciji i kosta 187€ (inace je 220€) a Good Year kosta 185€!

Da li je Good Year bolja kupovina od Pirelli-ja?? Znam da je malo glupo pitanje kad ne znam model
      Pireli gume al' ajde... Inace, treba mi ljetnja guma dobra za kisne uslove...

Comment

• micko
        CBC Član
        • 08.05.2005
        • 72
        • novi sad

Kao sto sam rekao ranije, ja sam potpuno zadovoljan Goodyear-om, ispunjava u potpunosti moje prohteve: "relativno" udobna (ipak je Audi tvrdo podesen), tiha (ja je uopste ne cujem, ali ipak ja TDI "traktor") i sa dobrim ponasanjem na mokrom (ovaj put Audi ne igra nikakvu ulogu - nije Quattro ). Jedinu primetnu manu sam vec izneo - zimi treba biti natprosecno oprezan.

Sto se tice Pirelli-ja: Izgleda da P6 na testovima bolje prolazi sada nego kad sam ja kupovao gume (onda je bio u vrhu, sada je NA vrhu)?! Takodje, primecujem da ni rezultati merenja na tim testovima nisu isti Uglavnom, da danas kupujem nove gume verovatno bih uzeo P6

Im ADAC Reifentest: 16 aktuelle Modelle der Dimension 185/65 R15 für viele Kleinwagen. Die Gesamtbilanz ist positiv – bei den Reifen mit kleineren Schwächen lohnt ein Blick in die Detailbewertung.

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Ma znas sta, nemoj se ti previse sekirati oko toga, uticaja na rezultate testova imaju i stvari kao sto su dimenzija gume, vrsta, model i tip auta i pogona na kojem je bilo testiranje, te temperatura i vlaznost... Tako da mogu postojati odstupanja za iste modele razlicitih dimenzija. Ne velike, ali mjerljive...

Ja licno bih uzeo P6, ali zato sto mi je Pirelle drazi kao pojam, nego Good Year, a i sara mi se malo vise svidja... Znaci ne bas racionalni ralozi...

Comment

Working...
          X