Vectra B se spustila pozadi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gari55
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 72
    • Pirot
    • Honda Accord 2.0

Vectra B se spustila pozadi

Posle ugradnje plina (boca od 47l), auto, Vectra B je poceo sve vise (trajno) da se spusta pozadi. Problem je sto na vecim brzinama (preko 130) osecam neko setanje otpozadi.
    Pitanje je: da li neko zna neki dobar servis za trap, u kome bi mi izmerili stanje amortizera (nekom masinom, ne rucno) i proverili sta mi se desilo sa zadnjim oprugama (i eventualno ih zamenili).

Jos jedno pitanje: posto je auto sada tezi pozadi (plinska boca + woofer od 30-tak kg), da li treba uzeti neke jace opruge ili opruge vece duzine od onih fabrickih.
  • Deki
    CBC Senator XXL
    • 18.02.2005
    • 307
    • Beograd

U Beogradu ulica Dunavska, Centar Boban postoji uredjaj za proveru stanja trapa (tj amortizera). Nije nesto skupo (do skora je bilo besplatno) tako da ti je najbolje da skoknes do njih i proveris stanje na tvom autu.

Moja pretpostavka je da su ti riknuli amortizeri jer opruge malo teze riknjavaju.

Ako budes menjao amortizere potrazi Bilstein ili Kayaba. Oni nisu mnogo skuplji ali su znacajno bolji konkurencije na nasem trzistu.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Konstantno imas +50 i vise kg pozadi, nego sto je fabricki tako da su i te opruge konstantno vise sabijene, a amortizeri imaju manji hod nego inace. Ne znam da li je do Opelovih opruga ali drugi automobili nisu toliko osetljivi na malo vise tereta. Stavljanje kvalitetnijih, tj malo jacih opruga iste visine bi resila problem.

Comment

• Wooodoo
        CBC Senator
        • 01.10.2005
        • 214
        • Beograd

Originally posted by Deki
        Ako budes menjao amortizere potrazi Bilstein ili Kayaba. Oni nisu mnogo skuplji ali su znacajno bolji konkurencije na nasem trzistu.
        Slazem se za Bilstein i Kayaba, imao sam i jedne i druge i odlicni su. A i mala je verovatnoca da naletis na divljaka.
        http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

Working...
        X