vuce u desno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

vuce u desno

evo i ja da se malo pozalim

epopeja....

vozim ja od gazele ka topciderskoj zvezdi i uletim levim prednjim tockom(vozacevim) u rupu koja se nalazila pre mesec dana...aaa bogami jos uvek se nalazi negde na pola puta od semafora do t.zvezde, tik uz punu liniju...ko prolazi tuda sigurno je "primetio".
    i od tog trenutka auto me vuce u LEVO.
    ok... odem do jednog majstora..kaze nevidim da ti od vesanja otislo nesto...znaci nisu: kugle,spone i sl....
    odem kod drugog ...kaze isto... i setise da zamenimo prednji levi idesni tocak pa da vidimo sta se da bude..
    ok,,zameni i auto vuce u DESNO.
    e reko super..iskrivila se felna idemo na balansiranje.
    odem izbalansiram tocak i bacim ga NAZAD DESNO... a zadnje...koje su inace skoro ko nove... prebacim obadve napred...
    Opet vuce u DESNO!?
    sta je sad?...odem kod majstora za centriranje trapa...on iscentrira...dosta je bolje ali opet vuce u DESNO.
    i primetio sam da kad krecem iz mesta...da mi volan cimne-povuce u desno....sta moze da bude...
    kod ovog sto mi centrirao trap,vec slusam bajke...tipa:kraca mi desna strana auta 1 cm (merio covek krojackim metrom na moje oci )

inace pre udara u FA#KING rupu... auto je bio ko slepljen sa asfaltom i nije vukao nigde..znaci bilo sve super...

ideje..predlozi...pozdravi i zelje ?
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
  • Delkan
    CBC Senator XXL
    • 14.06.2005
    • 829
    • 60 km From BG,West

Da li ti kad na pr. vozis drugom 30,auto na dodavanje i oduzimanje gasa bezi levo-desno?Ako ti se volan(ili ceo auto) pomera levo desno mirisi mi na neki luft...

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

auto...koliko se sad secam...ne bacase levo desno kod ubrzanja-kocenja....vec radi ovo drugo...polako zaokrece(minimalno) volan u desno i ide na tu stranu. kod polaska kao sto rekoh ...malo "zabaci " volan u desno ...pa ga ja vratim levo da bih posao pravo

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Mislio sam da probas negde na ravnom putu gde je sigurno:dovedes motor pri nekoj brzini od 30-50km/h u neke malo vise obrtaje i onda naglo dodajes i oduzimas gas a volan pustis iz ruku.Da li se onda baca?

Mojne samo da napravis neko sr... pa da ja posle moram da ti trazim limara

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

probao sam ovo sa visim obrtajim na 30-50-60kmh ne baca me na oduzimanje i dodavanje gasa....ostao sam i ja i auto u komadu

a bio sam i kod "mitskog trapadzije",,,,pa ce u ponedeljak da mi odvoji vise vremena ..... gleda me ko 'Stevu Zigona" ))))))))))
          sumnja da je povukao na limu.... ali stavice ga ponovo na centriranje trapa da vidi jos jednom sve...

ma otisao bih ja kod drugog nekog(to ce najverovatnije i da bude na kraju)...nego sto sam placao kontrolu trapa,pa centriranje...pa balansiranje... i sta sad nista?! .... e pa necemo tako..

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Pregledaj gumice na balans štangli. Zameni levi za desni točak pa ako okrene smer "vučenja" onda je kriva guma, puklo platno.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Podigni auto na dizalicu pa zavrti tocak rukom (jedan po jedan) i gledaj da li ti mozda baca gore-dole. Masina za balansitanje ovo ne moze da registruje!

Znaci moja samara je vukla u desno. Izbalansiram sve tocnove - opet vuce
              Kod majstora da mi pregleda optiku - kaze idealna.
              Odem kod jos jednog vulkanizera da mi i on pogleda optiku i on kaze ne treba nista dirati.
              Na kraju je uradio ovo sto sam ti ja rekao i videlo se golim okom da mi obe zadnje gume bacaju gore dole (jedna malo manje druga malo vise).
              Stavim druge gume i problem resen (inace te zadnje su bile vec stare iako su sare jos uvek odlicne, a u pitanju je bio Tigar TG-620 )

Pozdrav!
              Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

nemam vremena ovih dana...samo zujim tamo vamo... ali i ja na to (krivu gumu)sumnjama i lako cu da proverim ..tak osto cu taj sad ZADNJI DESNI tOCAK ... da zamenim sa ZADNJIM LEVIM... inace ovaj ZADNJI DESNI je bio PREDNJI LEVI... prilikom upada... u rupu..
                mada vuce vrlo malo...tako da mi se nevisi po servisima po ovoj vrucincini.pa ako krene da vuce u levo..ondak ....zna se sta je.
                trenutno se nalazim ispod kamena sa ukljucenom klimom...ko guster...

inace @Doro.. ja te gumice na balans stangli,mogu samo da "gledam"..sta ja tu mogu da vidim?!?
                ma namesticu to ,pa cu da "izvestim".

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Originally posted by savke
                  mozda baca gore-dole. Masina za balansitanje ovo ne moze da registruje!

Izbalansiram sve tocnove -
                  Onda je vulkanizer bio malo zesci ako ovo nije video dok se tocak vrteo na masini!Jedino ako nije zavrteo tocak i okrenuo glavu na drugu stranu...

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

@Delkan ... moras da razumes i vulkanizere..., zamisli da ti je posao da po ceo dan gledas u gume kako se vrte...?!?

Comment

• savke
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2006
                      • 575
                      • Novi Sad, Temerin
                      • Laguna 2 ph2, Golf 3

To pomeranje je bilo max u 5mm gore dole, a cak ni ja to nisam primetio posto da bi masina zavrtela tocak poklopac mora biti spusten. Inace puca mu K*** da gleda to, ja sam mu dao pare za balansiranje a on mi je to i uradio.

Pozdrav.
                      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Pa jesi rešio problem? Probao da zameniš točkove?
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

zamenio sam zadnje,levi sa desnim...
                          isto.. mozda malo manje ... neznam !
                          obrnucu i prednje jos jednom i to je to....
                          mada ..GARANTOVANO je to do leve kugle...samo sto "proradi" verovatno tek pod opterecenjem...malo otisla pa se malo i manifestuje.

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

evo delimican epilog....
                            bio u drugom servisu za centriranje trapa..
                            auto JESTE kriv....to jest desna strana kraca jedan cm.
                            a amortizer sa pokrivio..to jest nosac valjda...to vec ne kapiram...ali nemoram sve da znam ,nisam majstor.
                            e sad resenje 1 : da mi krate desnu balans stanglu za 1cm .. a ovamo sa leve strane da "shlicuju" amortizer za toliko koliko treba.
                            2 : kod majstor svratio koji je prvi "kanapom" to utvrdio ... da mi na stegu vrati stranu gde je amortizer(neznam kako..valjda on zna)
                            a kod balans stangle da je "podbije-produzi-skrati" podloskama.
                            kako on kaze.. uradio i ovako i onako auto ce ostati "kraci" ... ali necu osecati nista u voznji nit je umanjena bezbednost,nit ce da mi jede gume....
                            tako da sam zakazao za subotu varijantu 2.
                            zasto?.. pa zato sto je cetiri puta jeftinija,zato sto mi je sam rekao ..da vozim 1 nedelju pa tek onda da mu platim..ako ako nisam zadovoljan,nemora nista.
                            kad budem zavrsio...javim finale.......

naravoucenije: kad auto ima 20 god treba da ide u presu,a ne na centriranje trapa.

Comment

i sta bi?zivo me zanima jer imam ...ali potpuno isti slucaj i neznam sta cu vise...vukao je ulevo,zamenim tockove vuce udesno...ok,mislim se otisla guma iako je stara 2 meseca,kupim novu gumu,izbalansiram tockove,centriram trap,on opet vuce u istu stranu tj.udesno...mozda da zadnje gume prebacim napred ...???

Comment

Working...
                              X