Koje amortizere i gume za zastavu 101

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ficoman
    CBC Veteran
    • 09.11.2005
    • 139
    • Beograd

Koje amortizere i gume za zastavu 101

Doslo je vreme za zamenu amortizera na Zastavi 101. Sta odabrati, koju marku.
    Danas sam bio u prodavnici auto delova i imaju Lass amortizere navodno nemacke. Da li neko ima iskustva sa navedenim amortizerima.
    Da treba i gume da menjam, da li znate kakva je guma Debica.
  • No name
    CBC Veteran
    • 28.02.2005
    • 164
    • Novi Sad

Firma LASS je iz Kine,a ne iz Nemacke.Nadaju se da ce lakse prodati ako kazu da je iz Nemacke

Comment

• Ficoman
      CBC Veteran
      • 09.11.2005
      • 139
      • Beograd

Pa kakvi su ili da iz zaboravim.

Comment

• Delkan
        CBC Senator XXL
        • 14.06.2005
        • 829
        • 60 km From BG,West

Originally posted by No name
        Firma LASS je iz Kine
        Lepo ti kaze covek,zaobilazi u sto sirem luku...
        Znam ljude koji su stavili Lassove setove kvacila na Golfa II.Od samog starta kvacilo trese,a dizeli razbucaju lamelu(tj.opruge na njoj) ko *icku.

Tako da ne verujem da su im amorti nesto bolji...

Comment

• Ficoman
          CBC Veteran
          • 09.11.2005
          • 139
          • Beograd

Dobro, koje mi onda preporucujete. Da uzmem Sachs, Monroe, QH?

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

QH isto nisu losi, samo sto nisam video da ima da se kupe.
            Gledaj ako mozes BOGE da nadjes, to su bas vrh amortizeri, cale je imao na prethodnom Kecu te amortizere, doneo mu ih drugar iz Grcke pre 20 god. (Kec je bio 80. god, prodat je '91. kad je kupljen ovaj) i kaze da su amortizeri perfektni, za Monroe sam ti vec rekao, ali su BOGE bolji.

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Re: Koje amortizere i gume za zastavu 101

Originally posted by Ficoman
              Doslo je vreme za zamenu amortizera na Zastavi 101. Sta odabrati, koju marku.
              Danas sam bio u prodavnici auto delova i imaju Lass amortizere navodno nemacke. Da li neko ima iskustva sa navedenim amortizerima.
              Da treba i gume da menjam, da li znate kakva je guma Debica.
              Monroe uzmi i neces imati problema mada mada ni Gabriel ili Lip nisu los izbor samo sto se Lip-ovi amortizerei za nase trziste prave malo tvrdji zbog odlicnih puteva.
              Imam na Yugu Debica Navigator gume koje su pre dve godine bile potpuno nove i mogu da kazem da su tesko s*anje(obilazi u sirokom luku).

Comment

• Ficoman
                CBC Veteran
                • 09.11.2005
                • 139
                • Beograd

Hvala za savet za gume. Sad sam bio u prodavnici i pored toga sto mi sugerisete za monroe uzecu sachs. Prvo mehanicar koji mi odrzava auto i u koga imam poverenja mi je rekao da mi ne preporucuje te amortizere, a i nasao sam Sachs amortizere u prodavnici u kojoj sam do sad kupovao i uvek su bili orginalni delovi. Prodavac mi kaze da ima QH i Sachs, i da su Sachs orginal jos kad ih je Auto Nena uvozila, cena 1950 dinara po komadu. Za QH je ista cena i kaze da se prave u Spaniji.
                Hvala na pomoci, ove nedelje uzimam amortizere i sledeci ponedeljak vozim auto kod majstora da ih ugradi. Prenecu vam utiske.

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

debica je poljska firma ali spada pod vlasnistvo fulde. fulda diadem je npr. radjena u PL samo sto pise fulda a ne debica
                  debica furio je stvarno dubra guma za svoju cijenu (neces se pokajati), a jeftiniji modeli su dosta tvrdi i bucni i nisu za neku ambiciozniju voznju.
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Ficoman
                    CBC Veteran
                    • 09.11.2005
                    • 139
                    • Beograd

Ima li neko iskustva sa Tigar Rotex gumom.

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Debica ti je kao i Sava, Fulda, Semperit u vlasnistvu Good Year-a...

Gume iz nize klase nisu neka pljacka, ali nisu ni ostale firme iz tog segmenta nesto narocito... Znam da sam prije par godina na jednoj M+S gumi Debica-e, prepoznao saru poznatu ranije sa Good Year UG3... Vjerovatno koriste stare kalupe sa jeftinijom radnom snagom... A trziste ( pogotovo Poljsko ) veliko...

U dimenziji koja tebi moze biti interesantna, ja sam nedavno uzeo Pirelli P400A... I za novac koji traze za njih, su iznadprosjecne gume... Kod mene je bila 165/70-13 dimanzija, ali ih ima i u 155 dimenziji koja je 101 draza... Potrazi malo, trebalo bi se isplatiti ako nije puno skuplja...

Od amortizera ti nisu losi ni obicni uljni Kayaba, a ima ih kupiti... Cijene u Srbiji ne znam...

Comment

• Ficoman
                        CBC Veteran
                        • 09.11.2005
                        • 139
                        • Beograd

Konacno izbor je pao. U pravi cas bas kako meni odgovara Monroe je naparavio akciju platis 3 a dobijes 4 amortizera. Logican izbor, plus gomila pohvala, a i za cenu nekih krs dobijam pristojne amortizere. Trazio sam gasne ali za Keca trenutno u Euro autu ima samo uljani.
                        Jos da se vrati majstor sa odmora i oni su na koiima. I onda viva Greece. Taman da ih testiram. Normalno prvo da dobijem vizu.
                        Za gume cu da pricekam, posto sam sad uzeo neke polovne sa sve alufelnama.

Comment

• Danilo
                          CBC Senator XXL
                          • 02.10.2004
                          • 908
                          • Beograd, Dorcol

a jel moze kupim dva zadnja i jedan prednji i dobijem jedan prednji za dz?
                          www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Ficoman
                            CBC Veteran
                            • 09.11.2005
                            • 139
                            • Beograd

Verovatno pitas zbog cene, to je i mene bunilo ali sam brzo odustao od misli o tome posto su cene za amortizere koji meni trebaju priblizno iste (razlika pad desitina dinara). Sad neznam verovatno kao i svi tgovci ako je velika razlika izmedju prednjih i zadnji da ce ti naplatiti skuplje amortizere ako su naprimer prednji skuplji i dati ti cetvrti amortizer zadnji koji je jeftiniji. Da ne bi lupali glavu evo ti tel pa ih zovi. +381 11 397 00 68, 397 34 79 Euro auto

Comment

• Ficoman
                              CBC Veteran
                              • 09.11.2005
                              • 139
                              • Beograd

Upravo se vratio od majstora, amortizeri su ugradjeni i bas sam zadovoljan. Kao da drugi auto vozim. Nije ni cudo posto su prethodni fabricki prva ugradnja. U svakom slucaju hvala svima na savetima.

Comment

Working...
                              X