ljudi prije 4-5 mjeseci starac je stavljao felne na Octaviu, stavili smo OZ-ove 7X15, ali malo smo se zahebali jer nismo znali(
) da na 7 idu gume dimenzija 235... E posto smo mi na nj stavili 195/65- 15 recite mi koliko lose to moze biti.... Problem je sto su gume Michelin Pilot Sport i prva im je godina, a cijena guma dodje ko cijena felni,pa nismo bas u stanju da mjenjamo... Recite da l "dozvoljavate" daljnu voznju?...
Problem s dimenzijama...
Collapse
X
-
Ko ti je rekao da na 7 idu 235!? Ja sam na 164-ci imao 195 i 205 i nije bilo nikakvih problema.Sad su mi na sprintu 195/45-15 na 7x15 felni.
-
-
SAAB je nekad terao 15" i onda je na 6,5" felni bila 205/55 guma.
Za zimu je na istoj felni isla fabricki 195/60
Ako racunas na brzinu da je 195 guma siroka 7,5" na gaznom delu, deluje kao dobra kombinacija za inspirisanu voznju
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
-
Verovatno se na tom kalkulatou dimenzija odnosila na neku optimalnu za Xtreme voznju...
Koji su jos parametri igrali ulogu u kalkulaciji???
Comment
-
-
zbunilo me jer sam nasao sajt tire calculator i pise da bi trebale ici 235-ice...
tako kako pise bi zaista i trebalo. pravilo je da se uvek stavlja sira guma od samog tocka, da bi karkasa normalno radila i tocak bio mehanicki zasticen sa boka.
ali, pravila uvek imaju i izuzetke.
)
uska guma na sirokim felgama je previse kruta i brze se trosi, ali i daje brzi odziv na volanu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Nema na svima, samo na TAXI gumama, i Ambulance
Tu ima celicni prsten u stranici gume kao zastita od trotoarskih ivica.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Kod nas ne, jer niskoprofilna guma se radi da bi imala sto manju tezinu, tako da ta alternativa otpada.
Ili mozda nepricamo o ostom ojacanju , ovo sto ja pominjem je na sredini visine karakasa a ne na nivou naleganja na felnu!Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hmm.. kako da znam sta ima na trzistu kod nas.
Znam da su pocele da se prave negde 80-ih godina prvo za Mercedese, pa su dobijale nadimak Mercedes guma, no u pitanju je specijalna narudzbina bila od strane Mercedesa za Taxi i Ambulantne karavane a kasnije i za SEDAN modele u profesionalnoj upotrebi. Sad vec ima svaka marka da ponudi takvu gumu (bolje marke guma).Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Kao sto maki kaze,ojacanja su tik iznad ivice felne.Originally posted by BOOSTKod nas ne, jer niskoprofilna guma se radi da bi imala sto manju tezinu, tako da ta alternativa otpada.
Ili mozda nepricamo o ostom ojacanju , ovo sto ja pominjem je na sredini visine karakasa a ne na nivou naleganja na felnu!
Comment
-
Comment