A sta je sa Citroenom CX,XM jel oni koriste jedno te isto ulje za sce LHM?
Ulje za servo
Collapse
X
-
OSNOVNI RAZLOG DA ULJE NESTAJE IZ SERVA JE DA JE NEKO OD VLASNIKA AUTA DOZVOLIO DA SE UBACI ULJE KOJE NIJE NAMENJENO ZA TAJ SISTEM!!!!
Over and out !Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by noleE kakva su to auta kad pustaju ulje za servo a moj kadet za 20 godina nije kapi pustio. Majke mi moje"Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
Comment
-
-
Za servo se koristi isto ulje, koje je i za automatski menjac. Menja se, kad je ulje crno ili ima u ulju nekih prljavština, što znači, da se nešto istrošilo.
Pogledaj malo specifikaciju ulja za automatske menjače, gde imaš specificirano, da se koristi i za servo.
Comment
-
-
Imam Alfu 145 ts 99 i nivo ulja u servu mi je na samom min. pa hocu da ga dopunim,znam da treba neko atf ulje ali me interesuje od kog proizvodjaca? Poz.Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Moj predlog je da prvo zamenis pa pogledas kakvo je novo ulje posle par sati rada. Ako ima tragova emulzije i njega ponovo zameni novim.
Pravo je cudo kako se uopste desilo da voda dospe u servo ulje.
Jedino nekom greskom ili namerno. To se NIKADA prakticno ne desava.
Comment
-
-
Neznam da li bi trebao da eksperimentises sa bilo kojim uljem, jer ovde u Americi imas normalna ulja za servo i ulja za servo koja se koriste samo u Hondama....neznam zasto, ali je tako, postoje samo te dve kategorije (naravno vise brendova...).
Sto se curenja tice, ja bih ti preporucio Lucas-ov Power Steering Stop Leak, cena je oko 10$ ovde, nebi trebalo da je vise od 15-ak evra kod nas. Meni je zaustavio curenje tecnosti.
http://www.lucasoil.com/products/displa ... 2&loc=show
Comment
-
-
Kako mislis belo? Kao jogurt, mleko?
Ako je tako isperi sistem uljem i stavi novo ulje koliko treba.
Da nije neko dolio u pogresan tank nesto na bazi vode?
Inace, ulje za servo je dosta retko a ne "homogeno" i uvek mora da je bistro ma koje boje bilo kao i svako drugo ulje.
Inace nemoj da se radujes jer servo ne strada bas preko noci ali kad jednom procuri onda kosta a ulje ne kosta skoro nista u poredjenju sa letvom, pumpom i sl.
Ako ne znas sam potrazi savet ili majstora ili nekoga ko zna tacno i to pod hitno posto mi se cini da nisi razumeo sta se ovde pise.
Takodje i pronadji koje tacno ulje treba za to godiste i model tvog auta.
Nemoj da cekas da ti mi to trazimo kad imas net i sam a auto je tvoj.
Comment
-
Comment