Rucna na zadnje tockove koji imaju disk ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nkosta
    CBC Veteran
    • 05.08.2006
    • 140

Prave se (prodaju se u rusiji) ima ih i-ha ..''
    http://www.nivashop.ru/catalog.osg?idb= ... =0&c=child
    A sto se tice tehnickog .. pazi ovako '
    Caka je da postavis TRECU rucnu Malo je veca od ove dve druge a i nije rucna neko samo poteze obe nagore ( " Ala ga je opravio , svaka mu cas . Ostali su samo dugmici")
    Ma zezam se , na tehnicki ne smes ni da ides ( ma jel ti znas kako izgleda lovacki dzip ljudi naglo postaju pobozni kad ga vide ... samo se krste )

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Koliko sam razumeo, ovo je lsd. Pravi li neko locker? (na dugme)

A za tehnicki sam se zezao... to bar nije problem

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• nkosta
        CBC Veteran
        • 05.08.2006
        • 140

km

Nisam zapazio - nisam siguran - pogledacu
        Dobro je sto imas NIVU
        sorry.:"Краткий автомобильный справочник-М.:Транспорт,1982.-Гос. научно-исслед. институт авт. транспорта".
        ""ОТНЫНЕ ИЗДЕЛИЯ ОТЕЧЕСТВЕННОГО АВТОПРОМА ДОЛЖЫ ИМЕТЬ НАДПИСЬ: "ИЗВИНИТЕ, СДЕЛАНО В РОССИИ"""
        Mora malo da naucis ruski ( ja inace nemam pojma ruski ali se razumemo ko braca )
        BTW ja sam vozio UAZ-a godinama po planini

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Ajde prevedi ak ose razumete

Ja vozim terenca od pre dve godine kada smo uzeli Nivu... Do tada me nisu uopste zanimali

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• nkosta
            CBC Veteran
            • 05.08.2006
            • 140

POJMANEMAMRUSKI ali ...
            sorry.:"Краткий автомобильный справочник-М.:Транспорт,1982.-Гос. научно-исслед. институт авт. транспорта".
            ""ОТНЫНЕ ИЗДЕЛИЯ ОТЕЧЕСТВЕННОГО АВТОПРОМА ДОЛЖЫ ИМЕТЬ НАДПИСЬ: "ИЗВИНИТЕ, СДЕЛАНО В РОССИИ"""
            mislim da znaci
            Kratki prirucnik za automobile ....Saobracaj , 1982(ha!) Drzavni naucno-istrazivacki insitut za automobilski saobracaj.
            "NEKI PROIZVODI DOMACIH PROIZVODJACA AUTODELOVA DUZNI SU DA IMAJU NATPIS" IZVINITE , NAPRAVLJENO U RUSIJI "
            To sam uzeo sa nekog ruskog sajta , momci set bas a******ju na svoj racun.
            Rusi su uvek bili posebna prica .. a mi uvek bolecivi prema rusima .Sustina njihove tehnike je "Mora da radi , bar nekako " Ako ne radi onda te tek za Prvi Maj nadju smrznutog ko onog mamuta kako ispod vozila jos imas kljuc u ruci.. nema zezanja sa klimom

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pa nije valjda da ne moze na hidrauliku?Mislim opet sajle , zakacinjanje , zaribavanje .. zimi ne smes da pipnes jer mrzne.
              na hidrauliku ne moze i ne sme ni slucajno, zakon zabranjuje.
              rucna kocnica je istovremeno i pomocna glavna kocnica i mora da bude mehanicka.
              sa sajlom (sajlama) nema niti zaribanja niti zamrzavanja zimi niti bilo kakvih problema kada je kocioni sistem korektno projektovan i napravljen u fabrici.

e sad ako je sistem neispravan, ili nekvalitetan jos u startu iz fabrike..

a ima auta gde se sajle greju zimi (Volvo 240 npr).
              inace postoji vec pomenuti sistem sa dobosem unutar kocionog diska i paknovima za dobos (+ plocice za disk) koji je najcesci a postoji i sistem sa mehanickim pomeranjem plocica kao sto je bio npr Fiatov sistem (Zastava 1300).
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• nkosta
                CBC Veteran
                • 05.08.2006
                • 140

Dakle da zakljucimo ovo o rucnoj na zadnje diskove
                Moze
                Ima , najbolje za nase prepravke od Fijata i nekih golfova
                Mora biti mehanicka ,bilo na male dobose unutar diska bilo na neki ekscentar na jedan od klipova
                Ceo post je bio usmeren na duplu rucnu na zadnje diskove bez mogucnosti da po povlacenju ostane gore vec se samo povremeno upotrebljava kao limited slip diferencijal na , recimo NIVI.
                Hvala svima

[img]/home/gost/SLIKE%20ZA%20NIVU%20NA%20CEVASTOJ%20/rama_12.jpg[/img]

Comment

• nkosta
                  CBC Veteran
                  • 05.08.2006
                  • 140

Glup sam !
                  Nije mi izasla slika
                  Kako da postujem i sliku?

Comment

• nkosta
                    CBC Veteran
                    • 05.08.2006
                    • 140

Procitao sam RTFM , j .. ga ja

Comment

• nikolapanic
                      CBC Senator XXL
                      • 16.10.2005
                      • 657
                      • Petrovac

I nemaju svi dobos unutar diska nego na klestima postoji poluga sa ekscentrom koja gura klip.
                      Opet ja izvlacim teme ali mislim da je bolje ovako nego da otvaram novu.Na laguni koju vozim,imam diskove pozadi i rucna je zakacena preko sajli za tu polugu koju je pomenuo Uros Piperski.Meni na tom mestu vlazi i curka ulje.Nije mnogo ali kaplje ponekad kad se parkiram.Interesuje me da li se ovo popravlja,da li se menja neki O-ring ili se nabavljaju kompletna druga klesta?
                      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• driverGT
                        CBC Veteran
                        • 29.09.2004
                        • 154
                        • Zemun

Ne moze se prici nikako tim dihtunzima tako da nema leka tom problemu.Meni kada povucem rucnu a imam dizkove pozadi desni tocak zaglavi i nece ta polugica da se vrati.Ja sam to skidao i razmrdavao ali to nije pomoglo.Grejao sam pazljivo da ne ostetim te gumice ali opet nije bilo leka.I svaki majstor kaze da nema leba od toga i da se menjaju kljesta...

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

Ubacish kao kod Impreze STI ili Porschea, pakne unutar diska i njega blokiraju.
                          Boost or bust...

Comment

Working...
                          X