Blokatori za NIVU , cini mi se da su tipa Torsen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nkosta
    CBC Veteran
    • 05.08.2006
    • 140

Blokatori za NIVU , cini mi se da su tipa Torsen

@ Uros Piperski

ovde imas dobre blokatore diferencijala za prednji i zadnji diferencijal ( sto je u principu retko potrebno) kostaju oko 8500 rubalja-komad!
    negde sam citao da su ovo zatvaraci 0%-35%-100% ( takopise )
    obrati paznju na crveni tekst - kazu da ih falsifikuju sirom rusije
    nisam nasao one koji se ukljucuju "na dugme " ali sigurno negde ima
    Ako bi se ukljucila oba ( prednji i zadnji) da li bi centralni , rucni )bio visak???
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ne bi bio visak, ako se on ne blokira onda bi prenosio moment samo napred ili nazad - kao 2wd (2x2)

Torsen je LSd, nije locker. On radi samo kada su oba tocka na zemlji. Ako je jedan u vazduhu i ne pravi nikakav otpor, sav moment ode na njega

Sve zavisi od namene... Ako se vozi po blatu i snegu, ok je torsen ili lamelni lsd. Ako su u pitanju vece prepreke gde po neki tocak ostane u vazduhu, onda je po meni najbolji locker, a i lamelni lsd moze da posluzi.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• nkosta
      CBC Veteran
      • 05.08.2006
      • 140

Dobro i to smo rascistili ... znaci lamelni bi bio sredina , jeftinilji od lockera a
      a vrsi poso( uglavnom)..mada kad sam pre 100 godina cuo za torsen pao sam na d..e.Matori se secaju Lacia delta integrale .
      Nego hteo sam da postavim neki post sa slikama gde bih popricao sa majstorima za cevaste sasije o pravljenju sasije za ladu nivu.
      Pa nisam uspeo dapostavim slike ali sam nasao neki sajt na koji umem pa sam postavio
      http://forum.difflock.com/discus/messag ... 1156012573
      Mada bih vise voleo da pricam ovde , j..ti engleski kad ga ne znam

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Cekaj, stani... Hajde objasni prvo sta ti zapravo zelis?
        Hoces da pravis sasiju od cevi od nule ili hoces da ojacas nivu sasijom/kavezom? Ako hoces da ojacas Nivu, onda ti en trebaju nikakvi planovi (prakticno)./ Postoji nekoliko pravila gde se ogradjuju koji delovi kaveza. To ispostujes i onda ih medjusobno povezes i napravis vezu sa tackama gde se kaci vesanje i motor. Sve te tacke vec postoje na kolima, samo trebas da ih povezes sa kavezom i ojacas.
        Prati temu o NSU-u pa ces videti kako cemo da napravimo kavez (samo pitanje je kada ce to biti).

E da, ako imas nivu pa hoce da radis ovo, ok. Ako nemas nego planiras da je kupis pa da radis, nemoj . Mozes da nadjes mnogo bolju osnovu. Npr neki mali suzuki...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• nkosta
          CBC Veteran
          • 05.08.2006
          • 140

Hocu ili tacnije MORAM from scratch iliti bas sve da bude iznova za NIVU
          Vidi zadnju sliku(Muddler ) na ovom linku
          http://forum.difflock.com/discus/messag ... 1156105013
          A tu mi Blink 2x jasno kaze 1) da sigurno ne zna za komercijalne planove za NIVU za space frame i 2) takve stvari najbolje je da sam izradis
          MOzda bi se na ovom forumu skupila gupa zainteresovanih za cevasti kompletni ram za donji postroj Lade Nive ( slican onoj slici koju ne umem ovde da postavim)Ima par ljudi koji su isgradili ili vec uveliko grade svoje brze sasije za Sedmicu pa smo sa te strane sigurni za pomoc i iskustvo

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Ok, iznova za Nivu, ali posto imas Nivu, znaci da ne ide bas od nule nego ti je polazna tacka Nivina karoserija. Ona te ogranicava u pogledu dimenzija i oblika kaveza...

Comment

• nkosta
              CBC Veteran
              • 05.08.2006
              • 140

Pa ovako Nivu nemam , imam 1,5 kom UAZ 469 ali sam digao ruke , sto zbog starosti istih a sto zbog nemoguce kombinajcije cena registracije-potrosnja. kako stvari stoje UAZ cu ponovo voziti u sledecem zivotu , kad cene padnu a ja dobijem 32x veca primanja ... = nikad .
              Treba mi laksi i jeftiniji dzip , samuraj 410-413 je bas ok posebno onaj sa 1.3 indzeksn ali to nema ispod)3600-4200 eura a i kvalitet je sumnjiv ( sva dobra godista su vec izvozena a uvoz zatarabljen zbog euro 3...
              NAma provincijalcima ostaje samo da karabudzimo nesto ( tako se kod mene kaze od kara , turski crno pa do budziti od naseg smandrljati= uraditi )Zadnja sansa za neku prevaru je ovo sa crnogorskim tablicama ako vlada pusti.
              Mnogo mi se dopalo ovo home made varenje cevki ,morma da priznam da sam za to znao i ranije ali nije bilo razumno jer su se kupovali dobri polovni dzipovi
              Slazem se da ce morati onako kako kaze onaj Mister Bling da se prakticno gradi oko nivinih delova .
              Treba da postavimo poseban post mozda ce se skupiti ljudi koji znaju nesto a zainteresovani su za slicnu konstrukciju .Vec sada sam uveren ( a cackam po netu dvadesek dana ) da nema komercijalnog nacrta za NIVU
              Moracemo sami,choche

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

pa ako hoces da imas nivu sa kavezom - cevastom sasijom, nema ti druge nego da pravis oko nivinih delova... I to je jako dobro resenje, ne vidim zasto bezis od toga.

Comment

• nkosta
                  CBC Veteran
                  • 05.08.2006
                  • 140

Ne bezim , samo se oprezno priblizavam ,polako , pa lici da bezim
                  Pa prvo nesiguran sam kako bi to islo ,bio bih sigurniji da vidim neki nacrt.
                  Ja sam na tu ideju dosao relativno skoro, pre svega sto mi se ucinila jeftinom i ostvarljivom a dugotrajnom
                  Naravno da lada niva ima bezbroj mana ali te mane ima vec 25 godina!(=da ne valja toliko ne bi se kupovala 25godina)
                  Pisem po ovom forumu da naletimna neki dobar savet bilo pro bilo contra i stavrno je kulturoloski napredak sto ovako mozemo da popricamo.
                  Ima nekoliko SEDMICA koje se pominju na sajtu ( na jednoj radi Boost , druga je bilaskoro gotova proletos) pa iz prve ruke mogu da cujem iskustva.

Comment

• Uros Piperski
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2005
                    • 2978
                    • Beograd

www.fia.com
                    videces kako izgledaju zastitni kavezi i od kojih cevi se prave. Kada to prelistas videces da ti ne trebaju nacrti.

Comment

Working...
                    X