Kayaba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

Kayaba

iskustva sa Kayaba amortizerima?
    interesuje me odnos cena kvalitet...
    Injection is good,but I'd rather be blown!
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

e j*bi ga...a Bilstain?

Comment

• maki
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 878
      • Budva, CG

Bilstain su solidni,sad neznam koliko su original ovi kod nas ali ima razlike u trajanju,prije sam na golfu kupio u italiji original bilstajnove sva 4 i trajali su mi oko 120 000,prednji,zadnji su jos na njemu sigurno 200 000km(prodao sam auto,ali mislim da im treba zamjena),onda sam kupio 2 prednja isto bilstain ali kod nas kao originalne,medjutim nisu izdrzali ni 50 000 jedan je vec procurio,tako da ili sam ja naletio na taj jedan sa greskom ili ovi nasi nisu original
      HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Idi na provereno za evropska vozila Bilstein,Eibach(radi im Bilstein ali su malo meksi),Koni. Mozda neka egzotika tipa Weitec, FK-Automotive(svi oni uzimaju za bazu Koni).
        Boost or bust...

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nenade kakve su cene tamo kod tebe.
          ja gledao na shox.com cene za moj auto i kada uporedim cene ovde faktor je otprilike 3-4 puta skuplje ovde.
          cini mi se bas velika razlika.

sta mislis o vazdusnom jastuku/pneumatskom amortizeru koji vrsi funkciju i opruge promenljive tcrdoce i samog amortizera.
          pumpa se na pritisak od 3-10 bara vazduha cime se menja tvrdoca vazdusne opruge.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Originally posted by brick
            nenade kakve su cene tamo kod tebe.
            ja gledao na shox.com cene za moj auto i kada uporedim cene ovde faktor je otprilike 3-4 puta skuplje ovde.
            cini mi se bas velika razlika.

sta mislis o vazdusnom jastuku/pneumatskom amortizeru koji vrsi funkciju i opruge promenljive tcrdoce i samog amortizera.
            pumpa se na pritisak od 3-10 bara vazduha cime se menja tvrdoca vazdusne opruge.
            Jedno vreme sam se lozio da ubacim sistem od Allroad Audija ali je preskupo. To je "jedino sto vredi" zato sto sistem ne zauzima mesto. Ovi klasicni pneumatski zahtevaju ceo sistem u kolima rezervoar, kompresor, "susac" vazduha od nakupljene vlage u crevima,itd. tako da bi zauzeo pola ako ne i ceo gepek.
            Ja sam nasao nesto slicno Allroadu (rucno podesavas visinu ali elektronski tvrdocu) u Holandiji ali mi nisu ni jednom odgovorili, mislim da je izuzetno interesantan sistem
            Pogledaj ovde: http://www.maxtrac.nl/UK/Default.asp izaberi prvi kit, on je taj 4.02 kada odes na njegovu stranicu sa desne strane klikni na "simulation" onda pritiskaj +/- na daljincu
            Boost or bust...

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

nasao nesto slicno Allroadu (rucno podesavas visinu ali elektronski tvrdocu) u Holandiji
              Monroe MaxAir 814 model.
              ma ja sam bas to razmisljao da uzmem, pravi se vec skoro 30 godina za Volvoe u Americi. komplet za zadnju osovinu kosta oko 85 dolara ili oko 60 evra tamo preko bare a ovde mi traze "u ruke" 240 evra uz 3 nedelje isporuke. sve cene za par sa crevima i ventilima komplet, i ne zauzimaju nista posebno mesta, niti ulaze u gepek posto je kod Volvoa tako reseno (nema niti 1mm prodora, sve je ispod poda).

koliko je to dobra stvar i da li vredi te ekstra pare ili je vise sminka, to me zanima. ili da ipak bude Bilstein+cargo opruge Kilen kao kombinacija.

fabricki je Nivomat Boge, samoregulacija tvrdoce/visine.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Nenad
                CBC Senator XXL
                • 06.01.2005
                • 1364
                • BBgd/Mow

nasao nesto slicno Allroadu (rucno podesavas visinu ali elektronski tvrdocu) u Holandiji
                Monroe MaxAir 814 model.
                ma ja sam bas to razmisljao da uzmem, pravi se vec skoro 30 godina za Volvoe u Americi. komplet za zadnju osovinu kosta oko 85 dolara ili oko 60 evra tamo preko bare a ovde mi traze "u ruke" 240 evra uz 3 nedelje isporuke. sve cene za par sa crevima i ventilima komplet, i ne zauzimaju nista posebno mesta, niti ulaze u gepek posto je kod Volvoa tako reseno (nema niti 1mm prodora, sve je ispod poda).

koliko je to dobra stvar i da li vredi te ekstra pare ili je vise sminka, to me zanima. ili da ipak bude Bilstein+cargo opruge Kilen kao kombinacija.

fabricki je Nivomat Boge, samoregulacija tvrdoce/visine.
                Znas sta, ako bi ti recimo imao nekoga da ti to dovuce iz Rusije mogli bi prvo ovde da pogledamo koliko kosta. Drugo, ja vec 2,5 godine dovlacim tuning delove iz SAD preko jedne ruske firme oni rade na sledeci nacin.
                das im kontakt sa firmom gde treba da se kupi, ako imas cenu jos bolje
                na tu cenu oni dodaju +10% ap jos jednom +10%= oko 21% i onda 7$ za kilogram (bruto tezina se uzima za kalkulaciju). Oni iz SAd dovoze nova i polovna kola i sve moguce delove za njih. Koriste Aeroflot kargo koji ima dva leta nedeljno (Utorak,Cetvrtak) meni se desavalo da zakazem u Ponedeljak i dobijem u Petak(kad prodje carinjenje i dodje kod njih u kancelarije).

Evo ti link Ruskog dilera Monroe sa listom nekih modela i cenama
                Boost or bust...

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

Monroe!!! jeli sto niko njih ne spominje pazi cale ima neku ponudu jedan amortizer za mercedesa 124 za 50e e sad ne znam kako se krecu ti vasi modeli ali ovo je dzabe pa cisto da pitam vase misljenje!!!!
                  nisu turski ako to nek0o misli!!!!
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

mercedesa 124 za 50e e sad ne znam kako se krecu ti vasi modeli
                    ako su obicni uljani Monroe, skupo ako je komad. ako je par za 50 evra onda ok, moze da prodje.

za Volvo je obicni Monroe oko 17 evra a najskuplji oko 45 evra komad, Monroe USA. i drugi proizvodjaci su slicne cene, oko 30-40 evra po komadu za amortizer osim onih podesavajucih koji su bas skuplji, cak i do 120 evra komad ali bi trebalo da su bas ekstra.
                    ne znam ja bas ne cenim Monroe i trenutno imam Monroe uljani od kojih je jedan pozadi iscureo posle svega 50tak hiljada km pa nisam bas siguran da bi ponovo uzeo iste marke.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Ruskog dilera Monroe sa listom nekih modela i cenama
                      ok, hvala. u kojoj valuti su te cene- LA 353 je 222 necega za par.?
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Nenad
                        CBC Senator XXL
                        • 06.01.2005
                        • 1364
                        • BBgd/Mow

Ruskog dilera Monroe sa listom nekih modela i cenama
                        ok, hvala. u kojoj valuti su te cene- LA 353 je 222 necega za par.?
                        Sa obzirom da je to US proizvod, predpostavljam da je u $. Samo za evropske proizvode idu cene u Evrima
                        Boost or bust...

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by Nenad
                          Idi na provereno za evropska vozila Bilstein,Eibach(radi im Bilstein ali su malo meksi),Koni. Mozda neka egzotika tipa Weitec, FK-Automotive(svi oni uzimaju za bazu Koni).

hm...pa i ovako je problematicno naci Bilstain i Eibach...a kamoli Koni...pa opet kazem kada sam usao u radnju i pitao za zuti Koni ovaj ko blesav gleda u mene?!...tako da cu tesko naci "egzotiku" ovde...onde je normalan proizvod egzotika...
                          i da...problem je naci orginal Bilstain...to sam cuo... !

Comment

• tenzo RS
                            CBC Senator XXL
                            • 01.11.2004
                            • 309
                            • Krusevac
                            • Saab 9-3 TiD

Originally posted by RankoK
                            Originally posted by Nenad

hm...pa i ovako je problematicno naci Bilstain i Eibach...a kamoli Koni...pa opet kazem kada sam usao u radnju i pitao za zuti Koni ovaj ko blesav gleda u mene?!...tako da cu tesko naci "egzotiku" ovde...onde je normalan proizvod egzotika...
                            i da...problem je naci orginal Bilstain...to sam cuo... !
                            ...bilstein i eibach i jos po nesto od "egzotike" imas u BG-u...provereno na trkama...ako hoces br telefona dacu ti preko PP...da ne bi reklamirao firmu...
                            8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• Black Knight
                              CBC Senator XXL
                              • 13.10.2004
                              • 2020
                              • Novi Beograd, kicblo

mada mislim da mozes i ovde da kazes...ipak ovaj forum je NEprofitabilna organizavija i mislim da niko nebi se bunio...osim njih?!

Comment

Working...
                              X