Fiat tipo 1.4ie problem u prednjem trapu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaki
    CBC Veteran
    • 01.09.2006
    • 199
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9JTD

Fiat tipo 1.4ie problem u prednjem trapu

Vozim fiat tipa1.4ie, imam sledeci problem: U prednjem trapu mi se cuje kukaranje kada prelazim preko rupa ili neravnina,menjao sam skoro sve:viljuske,solje amortizera,letvu volana... Hteo sam i amortizere ali nestalo kesa. I dalje ne znam sta to cukara, promenicu i amortizere ali sta ako nisu oni,pomagajte?

Spone, mozda? Kakav je zvuk, jesi li siguran da dolazi od vesanja? Meni je bio labav onaj ugljeni filter sa desne strane pa je zveckao

Comment

• zaki
      CBC Veteran
      • 01.09.2006
      • 199
      • Beograd
      • Fiat Stilo 1.9JTD

fiat tipo 1.4ie

Menjao sam desni kraj spone. 100% u trapu udara, osecam na volanu vibracije, nije uopste tup zvuk vec jak i bas se cuje.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Iskustveno, cenim da su u pitanju "viljuške"...Često sam vidjao i dotrajale gumice na "balans-štangli"..Kako god da je - vidi se lepo kad se auto podigne.Ne sekiraj se, nisu ti delovi skupi (kao nekad)..
        Pozdrav!

Comment

• zaki
          CBC Veteran
          • 01.09.2006
          • 199
          • Beograd
          • Fiat Stilo 1.9JTD

fiat tipo 1.4ie

Mozda nije skupo ali ja sam do sada dao oko 700 evra samo sa prednji trap,menjao sam skoro sve ,homo zglob levi,solja amortizera leva i desna ,lezajevi amortizera levi i desni, letva volana,desna viljuska,desna glavcina,desni lezaj, desni disk verovatno i jos nesto ali sam zaboravio... Sada cu i zameniti levu viljusku i pregledacu glavcinu levu, a zadnji trap mora sacekati, hvala puno.

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Uhhh, pa mnogo je, kume...kupio si novu komlet letvu, mora da je ona povukla "gro" ove cifre? Hidraulična?

Pozzzzzz

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

razbijena glavcina,resenje je ili nova,polovna dobra koju je tesko naci isprvnu sa dobrim lezajem i razbusivanje glavcine na specijalu pa se kugla pravi po rupi na koliko izadje i resavas problem i dobijes garanciju na kuglu 1.godinu,provereno i na trkama,to je problem kod svih automobila kojiimaju ravne kugle odnosno nemaju konus i maticu koja je zateze nego ide u prosecenu rupu kroz koju prolazi preko sraf i zateze je kao sediste na biciklu,kad dobije jaci udarac u tocak od udesa ili jace rupe itd,razbije se rupa postane elipsasta i kuglu drzi u dve tacke i klacka se i sitno kucka,desava se da odlomi kuglu na najtnjem delu gde prolazi sraf ili jos gore odlomi usiku ili pola rupe,detanjije sa slikom,pod usluge,www.serviskugla.co.sr
              ko na nas krene iz mesta je naje&o
              a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• mirko
                CBC Senator
                • 18.05.2006
                • 202
                • Prokuplje

E Ljube jel bi mogao malo da mi pojasniš ovo?
                Glavčina to je predpostavljam ono gde naleže lager jel da?
                a na koju to kuglu misliš neznam tačno?
                I koliko bi koštao takav zahvat?

Imam sličan problem sa istim autom
                Zamenio sam prošle godine silen blokove, spone, biksne i lager na letvi a skoro i lagere na točkovima i čuje se i dalje sitno kuckanje preko onih sitnih rupa kojih ima koliko hoćeš
                ostaju mi još samo krajevi balans štangle i to što ti kažeš
                Ubija me više u pojam baš sa oseća sitno cimanje na volanu
                'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

Working...
                X