kako vam koche Felicie/Fabie?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

kako vam koche Felicie/Fabie?

felicia, 117k presla, '99

naime, u servisu (auto-cacak, zrenjaninski put) posle kontrole na tehnickom, tip mi (po)kaze da su zadnje kocnice izuzetno neefikasne (na onoj masini za proveru kocnica, tj. na monitoru je pokazivalo nesto 0.4 i 0.3 ) i kaze, idi 'iskochi' ih malo, verovatno se ulenjile kocnice. I sad ja tako dva dana ko ludak (naravno, kad nema nikog iza mene) 'iskochavam' i odem opet, isto stanje. Svrnem u servis, ochiste paknove (mada je meni ono delovalo i za zamenu, posto su bili debljine ~3mm - kaze serviser, nisu jos za zamenu, da ne bacas pare bezveze.
    opet na tu 'masinu' za proveru, i manje vise sve ok (ono fazon, da prodje tehnicki ). I tako, u prici sa serviserom, kaze, tako je konstruisano, isti problem ima i fabia, losa je raspodela ili sta vec.. E sad, resenje dovijatih majstora po tom pitanju je skidanje jednog (valjda) ventila pre glavnog cilindra (na slici) koji naravno ide ka zadnjim kocnicama i tada ce biti ok. On je tako uradio na sluzbenoj feliciji i kaze koci odlicno, sto u principu stvarno ne volim da cujem kao predlog jer ako je proizvodjach tako namerio, taj ventil tu stoji sa svrhom. Nadjoh i cemu sluzi, neko sranjce da ne dozvoli prevremenu blokadu zadnjih kocnica ili tako nesto...

• Heinz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 1027
    • Beograd, Voždovac
    • Avensis 2.0 D4D

Ja nemam taj ventil. Na tehničkom mi nisu komentarisali kočnice.
    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• foRce
      CBC Senator
      • 03.11.2005
      • 213
      • Novi Beograd
      • Honda Accord Sport, Rover 600

Pojima nemaju ti na tehnickom,uvek nesto prigovaraju za zadnje kocnice makar vozio i auto od 50000 eura,kao ne hvataju dobro i tako to.Kao prvo auto treba da je pozadi opterecen da bi kocnice funkcionisale kako treba.To im je fora da uzmu pare.Prosle godine sam a bratom isao na tehnicki i pao je zbog zadnjih kocnica,kao ne hvata mu abs dobro.Mi odemo da ga probamo,naravno savrseno radi.Po mokrom,po suvom,sa 100kmh.....Odemo u servis i posle detaljne provere celog sistema,naravno sve je bilo u savrsenom redu.A posle kada smo otisli opet tamo na pregled bilo je svasta..........

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Vezano je za Feliciu i kočnice, pa da ne otvaram novi teadar (što bi neki rekli na drugim forumima )

Naime, imam neko lupkanje iz prednjeg dela vozila, kontrolisan je trap, sve je OK, zamenjena je jedna šolja amortizera. Međutim, lupkanje i dalje postoji.

Lupkanje se dešava prilikom prelaska preko neravnina, čak i omanjih.
        Naknadno sam ustanovio da lupkanja nema čim se pipne kočnica, što će reći da se čuju pločice ili nešto slično. Kako je to moguće i ima li leka apoteka? Diskovi su dobri, pločice su dobre.

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Pogledaj da nisu one oprugice na plcicama sa gornje strane previse sabijene ili popucale.Takodje pogledaj i one klizace po kojima klize kociona klesta...

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Te opruge, jel može samo to da se promeni, ili se menjaju cele pločice?

Comment

• Delkan
              CBC Senator XXL
              • 14.06.2005
              • 829
              • 60 km From BG,West

Mislim da ne moze,a i gde bi nasao druge opruge- sa starih plocica?
              Probaj da oshinesh nogom po gumi(samo pazi na nogu, molim te ) pa vidi da li dobijas neki slican zvec...Ako zvecka,probaj nekim srafcigerom da dodirnes plocicu kroz felnu(dok neko drugi dere patiku o tvoju gumu),ako je moguce,cisto da lokalizujes problem.

Comment

• Dren
                CBC Senator XXL
                • 24.08.2005
                • 1068
                • Sarajevo

To bi mogla biti kociona kljesta, i ja cujem neke zvukove s prednjih tockova, obicno pri prelasku preko nekih rupa ili neravnina... Zet mi rece, da je na Felicia-ma to cesta/poznata situacija... Maltene konstrukcijska greska... Nisam siguran jel' me za*ebavao ili...

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Ustanovljen je kvar. Probano je prvo sa promenom klizača, međutim rupe su razlokane u nosaču pločica. U svakom slučaju, ništa kritično, samo je iritantno. Nosač za sada nemam nameru da menjam

Comment

• Fabia & Avensis
                    CBC Senator
                    • 25.05.2006
                    • 215
                    • Podgorica - MNE!

Felicije imaju lose kocnice, moja je imala lose kocnice i kad je bila nova.
                    Fabije su nesto drugo, moja je imala solidne kocnice.
                    DRIVE A BMW IF YOU WANT TO BE SOMEBODY
                    DRIVE A LEXUS IF YOU ARE SOMEBODY

Comment

• Kimikus
                      CBC Član
                      • 05.12.2006
                      • 21
                      • BG 44°49'N 20°28'E - 55°45'N 37°37'E - 54°59'N 73°22'E

Nesto nisam primetio da su kocnice lose ali ok *jedino sto sam ja uspeo da iskrivim diskove al ajde moj problem*....a taj ventil samo rasporedjuje silu pri kocenju, s obzirom da se teziste prelazi napred zadnji tockovi proklizaju malo. Nista strasno moze i bez toga.

Comment

Working...
                      X