"Semperit Wintergrip" je dobio dobre ocene...Barum,Semperit i Continental gume možeš naći u firmi Coning iz Beograda uz garanciju od 5 godina. www.coningad.co.yu/
Vodi računa da ćeš morati skidati letnje gume da bi stavila set zimskih što znači da treba razmišljati o njihovom pravilnom skladištenju.Najbolje je uzeti i komplet čeličnih felni (na otpadu od polovnjaka iz uvoza ili nekoj vulkanizerskoj radnji ) i na njih montirati zimske gume(skuplje ali trajno rešenje-isplati se)
U uputstvu od auta piše koje dimenzije guma su dozvoljene za tu karoserijsku izvedbu i tip motora i toga se moraš pridržavati.Mislim da je tebi fabrički 185/60 R 14 T gde je T brzinski indeks gume (max 190km/h)
Koliko ja shvatih, prednji par se "pojeo" s unutrasnje strane, sto ukazuje na trap/geometriju, tj. potrebu stimanja istog... U tom slucaju, svakako nece imati probleme sa skladistenjem tog para, jer ako je "pojeden", onda je samo za bacanje... Kako ide zima, M+S (zimske gume) se namecu kao rjesenje... Bar te prednje 2, a zadnji par ako nije "pojeden" moze gurati i dalje... Koliko je auto presao na tom fabrickom setu ? Kod njih je obicno u prvoj ugradnji Continental EcoConti, ili Kleber 185/60R14...
Ni sa jednom postenom gumom iz srednje klase ne mozes masiti, bice ti bolje nego dosadasnje, pogotovo ljeti... A na proljece, ljetne gume... Ima i rjesenje za to, zove se All-season guma, ali ih relativno malo fabrika pravi, i skuplje su nego ljetne ili M+S u istoj dimenziji... Naravno nije dobra zimi kao M+S, ni ljeti kao ljetna, ali se ne mora skidati i skladistiti... Mislim da je Good Year imao nesto takvo u programu pod imenom Vector 5...
Na centriranje ne smijem da te zovem, ubila bi me zena...
Comment