Amortizeri-mission impossible

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canma
    CBC Član
    • 28.10.2005
    • 12

Amortizeri-mission impossible

Imam jedan malo veci problem...

Moram da promenim zadnje amortizere na Renault Cliu 1.2 16v 2002 god.
    U ovlascenom servisu imaju samo Gabriel uljane amortizere za njega.
    Medjutim ja bih hteo da stavim neku poznatiju marku kao sto su Bilstein,
    Kayaba,Boge...Medjutim zvao sam distributere sva tri navedena proizvodjaca i niko,ali bas niko,nema amortizere za moj auto tj. za Renault.

E sad zanima me sta vi mislite o Gabriel amorrtizerima?

I da li su udobniji uljni ili gasni amortizeri?

HVALA UNAPRED
    ...samo ja i JUNKIE JUNGLE....
  • Nenad
    CBC Senator XXL
    • 06.01.2005
    • 1364
    • BBgd/Mow

Za Gabrijel nikad cuo. Svi uljani su udobniji nego gasni,posebno Bilstein-ovi.
    Bilstein pravi za tvog Clia amortizere http://katalog.bilstein.de/
    Boost or bust...

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

To sto nismo culi za te amortizere ne treba nista da znaci... Puno je vise brand-ova, nego fabrika koje ih stvarno proizvode... Ako je to u ovlastenom servisu, trebalo bi da se prodaju kao Renault dio...? Ili je to neka "sa strane" relacija ? Prije kupovine, mozes nazvati uvoznika/zastupnika Renaulta, traziti nekoga zaduzenog za rez. dijelove, i s njim provjeriti jel' to standardna praksa, ili ovaj nesto svoje "valja"...?

Ako nazad stavis nove gasne, uz ne-nove uljne naprijed, rizikujes razliku tvrdoce naprijed-nazad, sto osim po udobnost, moze uticati i na vozne osobine... Negativno... Bilo bi idealno da imas sva 4 amortizera iste konstrukcije, ili bar po parovima naprijed-nazad slicne konstrukcije... Gasni su bolji sto se stabilnosti tice, ali da li je to bitno normalnom korisniku...? Na "Uscu" pod punim gasom jeste, ostalima...?!

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Kako bre niste culi za Gabriel, to je prva ugradnja za francuska vozila, moj drugar ih ima na 128 i dobri su.

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

A Kayabini kakvi su? Jel imao neko iskustvo sa njima?

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam cuo za Gabriel, Americki amortizeri, ali sam mislio sam da vise ne postoje posto su se nalazili na mom jeep-u koji je iz 1945.
            Znaci firma je opstala , ali nisam video da to u evropi neko prodaje.

Kayabini su odlicni (japan), ne znam kakvi su po ceni ali su dobri i dugotrajni.

Comment

• kilson
              Moderator
              • 09.10.2004
              • 3216
              • NoviBGD
              • AR 75 GT

KYB je po ceni ok. Recimo likovi koji rade Monroe (skuplji od KYB) preporuchuju KYB zbog kvaliteta.

@Canma: Proveri u Beogumi da li imaju Kayabu (KYB od skoro)...
              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Williams
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2006
                • 556
                • Beograd- Cerak

Imaju u Beogumi kod Ade, ja sam bio pre neke 2 nedelje recimo da su 1000 din jeftinije od monroa po paru.

Comment

• canma
                  CBC Član
                  • 28.10.2005
                  • 12

Originally posted by Nenad
                  Za Gabrijel nikad cuo. Svi uljani su udobniji nego gasni,posebno Bilstein-ovi.
                  Bilstein pravi za tvog Clia amortizere http://katalog.bilstein.de/

Znam da bilstein pravi za Clia,ali kod nas to niko ne zeli da uveze.
                  Zvao sam auto centar Tadic i oni ih nemaju i niti ce ih imati...
                  Ali svejedno HVALA

Comment

• canma
                    CBC Član
                    • 28.10.2005
                    • 12

Originally posted by killaz
                    KYB je po ceni ok. Recimo likovi koji rade Monroe (skuplji od KYB) preporuchuju KYB zbog kvaliteta.

@Canma: Proveri u Beogumi da li imaju Kayabu (KYB od skoro)...
                    Sada sam zvao Beogumu i dobio sledecu informaciju:
                    Imaju Kayaba amortizere za mog Clia ali samo gasne...Cena je 4600 din po komadu i dobijam 2god garanciju bez obzira na predjenu kilometrazu...
                    E sad ovi likovi sto mi nude u ovlascenom servisu su Gabriel uljani i cena po komadu je 3400 din.Sta da radim ???

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

KAYABA 3500din. Stizu za 7 dana. Odgovara?
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Gabriel radi sasvim pristojne amortizere, i ima vishedecenijsku tradiciju. Chinjenica da su prva ugradnja na nogim markama im govori u prilog. Medjutim, moje je mishljenje da su KYB bolji, pre svega jer japosima verujem (mnogo) vishe nego amerima kad su tehnologija i uopshte tehnika u pitanju.

I da li su udobniji uljni ili gasni amortizeri?
                        E sad ovi likovi sto mi nude u ovlascenom servisu su Gabriel uljani i cena po komadu je 3400 din. Sta da radim ???
                        Odgovor na pitanje shta da radish mozhesh sam sebi da ponudish - pravo pitanje je samo koliko "tvrd" auto hocesh, odnosno da napravish kompromis izmedju stabilosti i udobnosti. Poshto sam iz prvog citata stekao utisak da ti je bitnija udobnost onda ti preporuchujem uljne amortizere. Gasni su neuporedivo stabilniji, narochito u krivinama, jer je bochno naginjanje vozila manje izrazheno i auto bolje "drzhi" put, ali chine vozhnju manje udobnom jer se vibracije mnogo izrazhenije prenose na kabinu. Ovo je narochito izrazheno za klasu manjih automobila, kakav je i Clio. Znachi, ako ti je udobnost bitnija uzmi uljne i to je to...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• kilson
                          Moderator
                          • 09.10.2004
                          • 3216
                          • NoviBGD
                          • AR 75 GT

Toooo eMe - ovo je bash lepa ponuda!

Definitivno uzmi kayabu, btw chini mi se da se promena amortizera takodje naplacuje kod Beogume.
                          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa Kayaba po meni, ali ako vise cenis udobnost i nemas pretenzije ka ostrijoj voznji, onda Gabriel!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Ljudi....samo jedno pojasnjenje. Uljni- gasni...ovde pricamo kao da je razlika u udobnosti znacajna.....Ne radi se o sportskim gasnim amortima vec sasvim obicnim (sama pomisao GASNI nas asocira na nesto sportski tvrdo) Danas vecinom ugradjuju gasne amorte kao prvu ugradnju na svim normalnim vozilima. Mislim cak da "prosecan" vozac ne bi ni osetio razliku u amortizerima gasni-uljni za normalnu upotrebu.
                              E sad kad se ide na SPORT ima gasnih znacajnije tvrdjih po mnogo puta vecim cenama.
                              Takodje i uljni odredjenog proizvodjaca mogu biti tvrdji od gasnih drugog proizvodjaca za isto vozilo
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                              X