Evo me ekipa.Nisam stigao na net ovih dana.Auto nije bio zbomban nikada a ofsett guma je standardni tvornički oduvijek.Gume su sa rotacijom ako to išta znaći.Zvuk se javlja se samo kad skrečem lijevo tj iz desnog kotača..nije zujanje nego više kao sporadično struganje koje nestaje kad se auto ispravi tj kad idem ravno.Kod skretanja desno takodjer nema nikakvih popratnih zvukova..
Proveri homokineticki zglob do tocka. Ako ti je pocepana manzetna zgloba, to znaci da je voda usla u unutra i isprala mast. U tom slucaju, lek je zamena zgloba.
I tu ima leka
Kupi se nova mangetna i zameni. Ocisti se homokineticki i napuni sa novom grafitnom mascu i trajeeeee..... Sve to ide u kitu sa novom mangetnom.
Mozda je lezaj tocka otisao. Ako trap nije centriran, hoce blesavo da se pokazuje Mom caletu bilo tako. Nije bilo vezano za opterecenje.
Savetujem dizanje na dizalicu i uz mali gas, motanje levo i desno volana. trebalo bi da pokaze zube
Pozz
EDIT 021 Ne citirati post iznad
Pretpostavljam da je taj homokinetički ali proveri za svaki slučaj i kočnice i paknove, meni se to dešavalo jer mi je jedan točak pomalo blokirao pa se paknovi pojeli nepravilno i onda struganje na skretanju.
'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Hvala ljudovi. Važno mi je da imam neke smjernice u otklanjanju problema u čemu mi je vaša pomoč od bitnog značaja jer mi je pun kufer toga da se serviseri uče na mom autu tj izmjenjaju mi i što treba i ne treba što naravno ja uvijek plačam .Uskoro će na dizalicu pa čemo vidjeti.Hvala!
Kako se nakrivi?Ne bi se smjelo ništa kriviti osim ako kotač nema zračnosti..mislim barem.Znači da povjerim posao radnji specijaliziranoj za popravak kočnica?Iskustva sa svim drugim servisima ovdje su uglavnom loša.Spalio sam par setova pločica zato što nakon mijenjanja pločica nisu uspjeli napraviti da odvajaju do kraja nego su strugale cijelo vrijeme a time i oštetile diskove koje sam takodjer morao zamjeniti.Ako je kočioni sustav u pitanju onda znam kome ću se obratiti..
Popravi cheljusti kochnica, vodjice su propale, izmeni sve gumene delovi kuda cheljusti klize, dohvata ti do diska kad se nakrivi.
Klasika kad prepalish kochnice koje neodvajaju, sve ti izmene ali ne i vodjice, cheljusti ti se zabaciju u stranu i kache za disk. Dovoljna je sila od creva za kocnice da zategne cheljusti da se nakrive.. to ti se i dogadja..
Over & out sa moje strane.. reko si da znas ko ce ti popraviti.. idemo dalje..
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Mislim da si me krivo shvatio.Ako kažeš da je do kočnica onda neču dati auto u ruke istim onima zbog kojih sam imao problema sa kočnicama.Zahvalan sam ti na odgovoru i zato što vjerujem tvom mišljenju pregledat ću to u specijaliziranom servisu za popravak kočnica.Svojim savjetom si mi pomogao da lakše detektiram problem i da ne lutam od servisa do servisa.Da ne zaboravim i ostale..Hvala svima!
Comment