Cijukanje kvacila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skakica
    CBC Član
    • 19.04.2006
    • 48
    • Nis

Cijukanje kvacila

Pocelo je od skora da mi se cuje cijukanje kad god pritisnem kvacilo, bilo da menjam brzine, bilo da sam u leru.Auto je lanos i ne mogu da pretpostavim sta bi to moglo da bude.Posto me mnogo nervira a ne bih hteo da idem kod majstora odmah(mozda je neka glupost) da li neko moze da pretpostavi o cemu se tu radi .
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ako samo "cijukne" kada pritiskas pedalu a ne i dok je pritisnuta onda samo treba malo podmazati pedalu ili sajlu, ako auto ima sajlu. A ako se zvuk cuje dok je pritisnuta pedala, znaci cijuce ili skripuce dokle god je pritisnuta onda je druk lezaj kvacila. Mada po opisu cini mi se da je ovo prvo i nije nista strasno.

Comment

• skakica
      CBC Član
      • 19.04.2006
      • 48
      • Nis

Bio sam danas kod majstora i rece mi da je sigurno druk lezaj kvacila i ako je on to je najjeftinija varijanta(4600din) ali mora da skida i menjac,pa ako se pokaze da je mozda i lamela otisla i ona mora da se menja,a i u menjacu se cuje isto neki zvuk koji ne bi trebao(valjda ima lufta koliko sam ja razumeo majstora)sve to moze da naraste do 13500din.
      Pravo da vam kazem nisam mislio da ce sve to toliko da iskosta i to od jednog malenog cijukanja.

Comment

• Hypersonic
        CBC Veteran
        • 29.07.2006
        • 116
        • state of Medak, BGD

Kad se radi menjac to se sve menja u kompletu. Totalno je glupo da promenis samo druk lezaj i da posle recimo 10 hiljada menjas korpu i lamelu, pa znaci opet placas skidanje menjaca ali i nov druk lezaj. Nista nece da ti se desi od cijukanja druk lezaja, moze da cijuce do mile volje, moj se recimo cuje samo zimi kada je hladno, i kada je noga skinuta sa pedale, dok se auto ne zagreje.
        Mada meni ovo zvuci na cvilenje pedale koja je malo zaribala Tako mi je bilo na jugu, uzasno nervira, ali naviknes se. Ja na jugu nikad nisam uspeo da je podmazem, jer nisam vise znao gde da je podmazujem, a gde god da sam podmazao nije pomoglo Jel probao auto taj majstor kod koga si otisao ili je samo gledao u tarot
        Stercus accidit

Comment

Working...
        X