Pozdrav svima.Renault Megan I kupe,1.6 8V.Problem je u tome sto me,blago receno,majstor zaj..ava!Pre mesec dana nesto mi napred levo lupka,odem i kaze pukla ti opruga(na kraju se odlomio jedan deo) i treba da se zamene obe.Nema problema,ugrade oni svoje iz servisa(papreno!!!) ja preuzmem auto,i posle dan-dva zagledam kad mi se ono ucini auto mi visok napred,ja odem i pitam da li je ugradio opruge bas za Megan Kupe on kaze-naravno.Pre par dana stanem pored istog Megana kupea i gledam,ne da je visok!!!Sigurno 5cm ili vislji od tog pored koga sam stajao.Zato molim nekog od vas ko ima prodavnicu,servis ili na neki drugi nacin moze da sazna da li su te opruge iste kao kod obicnog Megana(ne Kupea) da mi to napise jer sam popizdeo,pored svega zbog toga sto izgleda kao da mu je izvadjen motor(visina je cudo),nego sto sam dobro platio i nisam dobio auto kakav je bio.Plasim se da mi je mozda stavio opruge od obicnog ili ne znam ni ja sta vise...Mozda je problem u necem drugom?Hvala unapred
opruge za MeganI Kupe
Collapse
X
-
Pa ne znam da li iko moze da ti pomogne ovako. Mozda si stao pored spustenog megana pa je tvoj izgledao kao traktorNajbolje da odes u radnju reno delova, trazis opruge za megana, pogledas ih, izmeris, prebrojih broj navoja i onda podignes svoj auto (ne znam koliko je pristupacno kod megana), prebrojis navoje na oprugama, izmerih i njih ako mozes, ne bi trebale da budu u sabijenom stanju kada je tocak skroz podignut krace za vise od 7-8 cm od skroz otpustenih. Eventualno ako su stavljene fabricke, mozda na njima postoji serijski broj, ali ces morati da ocistis opruge da bi dosao do broja.
Stercus accidit
Comment
-
-
Naravno to sam i pomisljao da uradim ali posto sam trenutno par meseci u inostranstvu(gde mi je to i odradjeno)to otpada jer iskreno da ti kazem jos nisam naisao ovde na radnju u kojoj na lageru imaju nesto vise od potrosnog materijala,vec sve mora da se naruci pa za 2-3dana stigne.Cim u januaru dodjem u Bgd provericu,nego sam mislio da je mozda neko na forumu upucen i da mozda moze da proveri.A sto se tice visine 100% sam siguran da pre stavljanja tih novih opruga nije bio toliko visok(cak sam zagledao i stare fotke).Sad stvarno izgleda kao traktor.U svakom slucaju hvala.
Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
-
Ako ti je riknula opruga ili amortizer auto ce se pri zameni i stavljanju originala podici tj doci na svoju visinu.
Medjutim posto je tvoj motor 1.6 8v a Megan Caoch se pravio i kao 1.6 16v i 1.8 16v i 2.0 16v i 1.9dTi verovatno da ti nisu stavili odgovarajuce opruge.
Najsigurniji nacin je da skinutu oprugu sa 1.6 8v (valjda ti je jedna ostala) izmeris u nenapregnutom stanju tj ztavis je na pod i premeris visinu. Za alucaj da je vise nemas potrazi tekvu na otpadu i premeri joj visinu. Zatim sledi tezi deo, skines jednu od tih sto ti je "majstor" ugradio i stavis je pored nje tj i njoj izmeris visinu. Morale bi biti iste ili priblizno iste. Ako nisu stvar je jasna nisi dobio odgovarajuce opruge.
Comment
-
-
Originally posted by DekiAko ti je riknula opruga ili amortizer auto ce se pri zameni i stavljanju originala podici tj doci na svoju visinu.
Medjutim posto je tvoj motor 1.6 8v a Megan Caoch se pravio i kao 1.6 16v i 1.8 16v i 2.0 16v i 1.9dTi verovatno da ti nisu stavili odgovarajuce opruge.
Najsigurniji nacin je da skinutu oprugu sa 1.6 8v (valjda ti je jedna ostala) izmeris u nenapregnutom stanju tj ztavis je na pod i premeris visinu. Za alucaj da je vise nemas potrazi tekvu na otpadu i premeri joj visinu. Zatim sledi tezi deo, skines jednu od tih sto ti je "majstor" ugradio i stavis je pored nje tj i njoj izmeris visinu. Morale bi biti iste ili priblizno iste. Ako nisu stvar je jasna nisi dobio odgovarajuce opruge.
Sto ne znaci da je majstor prevarant. Ocisti bilo zamenjenu oprugu koja ti je na kolima i prepisi sve podatke sa nje posle proveri kod dilera da li je to to.Boost or bust...
Comment
-
-
Lepo se vi nasaliste na moj racun ali nema veze.Otisao sam i ubedio ga da su visoke(tacnije pokazao mu Kangoo koji je bio u servisu i pitao ga da li je normalno da je Kupe visi od njega) i on je rekao da ce proveriti.Danas me zvali,izvinjavaju se zbog greske ali moram da doplatim za opruge za Megan Kupe,nekih u prevodu 25 evrica.Onaj ko poznaje neprijatelja svoga i poznaje samoga sebe, neće biti ugrožen ni u stotinu bitaka.
Comment
-
Comment