ne radi ABS!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max_power
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 99
    • vrnjacka banja
    • bmw

ne radi ABS!

Sinoc je kod mene napadao sneg i primetih da mi ABS u opste ne funkcionise. Tockovi blokiraju, e sada je problem i sto mi nije upalio lampicu da mi ne radi ABS sto mi je bilo cudno. Posto na autu mogu da proverim ispravnost ins. table kada su se upalile sve lampice na njoj, video sam da ne pali jedino onu za ABS sto je moguce da je vrisnula lampica. Mene sada interesuje sta je moglo da bude sa ABS om i ima li neko predstavu sta tu crkava jer ja nemam blage veze sta je otislo i koliki je kvar. Moze li biti relej, osigurac ili komp...?
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

prvo uradi ocigledno.
    zameni pregorelu sijalicu.
    zatim ako ABS proradi znaci da je inteligentnija verzija, prati stanje.
    dalje, iscitaj dijagnosticke kodove i uporedi sa tabelom iz dokumentacije.

nakon toga, detaljno pregledaj i premeri/proveri rad senzora.

naravno, u celom postupku i dovod energije za rad ABS je bitan element- svi elekticni spojevi, osiguraci dovoda struje.

da li se radi o 3kanalnom ili 4kanalnom sistemu ?

najcesci su kvarovi uzrokovani elektro spojevima/ korozijom koja ih napada a manje se kvare sami ECU.

senzori se i ne kvare nesto posebno jer su beskontaktni, osim sto se uprljaju pa jedno ciscenje od namagnetisanih opiljaka razresi probleme.

ja bih krenuo od jednostavnijih operacija ka slozenijem, i dijagnostika pre kretanja u neku popravku.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• max_power
      CBC Član
      • 20.12.2006
      • 99
      • vrnjacka banja
      • bmw

Hvala puno, krenucu sutra tim redom, jer auto mi je automatik i znaci mi puno ABS.

Comment

• max_power
        CBC Član
        • 20.12.2006
        • 99
        • vrnjacka banja
        • bmw

Otkacene su mi zice koje se kace na one senzore, odnosno indikatore potrosenosti plocica na kocnicama. Moze li to biti razlog sto mi ne radi ABS!

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Shta god da je otkachilo zhice sa senzora istroshenosti kochionih plochica, moglo je da otkachi i zhice sa ABS senzora Proveri uvek prvo najprostiju varijantu...

Sem toga, sami kontakti/zhica senzora mogu da budu oslabljeni, u prekidu, kako god. Dovoljno i ako su kontakti jako puno korodirali/oksidirali pa da izostaje pravovrmena reakcija senzora, odnosno funkcija ABS sistema. Proveri sve detaljno...
          http://www.bmw.tv

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Vala hoce i senzori da podilkane pa pri vecim brzinama da brljave a u mestu da "rade"
            Ondak abs loodi s' vremena na vreme i iskljucuje se...
            Pozz

Comment

Working...
            X