Koje gume da stavim?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fox_mulder
    CBC Član
    • 21.11.2005
    • 74
    • Beograd, Srbija

A sta mislite o All season gumama za voznju po Beogradu? Konkretno, Goodyear Eagle Vector je dobila jako dobre ocene na testovima.

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

All-season nije losa solucija za nekoga ko nece da se zeza sa prebacivanjem guma/tockova, u vrijeme ljeto/zima... Naravno da nije tako dobra zimi kao zimska, niti je dobra ljeti kao ljetna, jer je po svemu kompromis...

Moje iskustvo, je da su i do 50% skuplje po komadu od cisto ljetne/zimske gume... I sve ih manje proizvodjaca pravi...

Opet dolazimo do pitanja licnih afiniteta, predjenih kilometara, i sl...

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Bas to i jeste problem. Kako doci do realnog afiniteta? Pod pretpostavkom da znamo sta bi smo. Koju gumu KONKRETNO izabrati i za sta tacno kad su uslovi na putu zimi prilicno sareni. Mislim, sta je to najpovoljniji kompromis? Sve ovo bez gledanja na cenu, nabavljivost itd. Na internetu ima svega a na terenu nicega. Odnosno nikad nema onog sto bi smo mi hteli a ni sami cesto nismi sigurni zasto bi smo BAS to hteli. Suvise kratko zivimo da bi smo imali vremena da steknemo toliko iskustvo a jos nas stalno zbunjuju novim modelima. To je cist trik po sistemu zavadi pa vladaj. Najlaksi su kupci koji navodno znaju sta hoce a ne znaju kako se to zove. To nam obicno "strucno" objasne prodavci ili nas lazu ili preuvelicavaju cesto neobjektivni novinari.
        Da se razumemo nesto. Kvalitet jednog proizvoda je jedno a njegove osobine nesto sasvim drugo. Nas problem je uglavnom u osobinama koje su cesto nedovoljno jasne. Meni se cini da je dovoljno da se vidi dezen neke gume i da se vec donesu neki zakljucci na grubo u smislu namene. Ko to od nas tako radi? Lakse nam je da citamo sta nam drugi pisu a pise se svasta a cesto i prepisuje.

Comment

Working...
        X